Орест Сарматський

Спортсмен з Тернопільщини завоював у Німеччині чимало медалей

duo3gavxkaaq8e8

Українські паралімпійці з 21 медаллю стали другими у світі в лижних перегонах та біатлоні.

У завершальний день на Кубку світу з лижних перегонів та біатлону в німецькому Оберіді національній паралімпійській збірній команді України вдалось перебороти «зачаровану» цифру «3», що майже щодня «переслідувала» команду та у біатлоні ( середня дистанція) вибороти 6 медалей: 1 золоту, 2 срібних та 3 бронзових нагород. У цілому на цьому кубкові українські паралімпійці завоювали 21 медаль: 5 золотих, 7 срібних та 9 бронзових та друге місце у світі. У змаганнях брали участь близько 200 спортсменів з 29 країн світу.

Як повідомляється, в останній день змагань золоту нагороду виборов Радь Тарас, з Тернопільщини, срібні нагороди  - Шишкова Оксана, Батенкова-Бауман Юлія, бронзові медалі - Рубановська Наталія, Буй Ірина та Уткін Юрій.

За підсумками цього кубку світу найкраще від команди України виступили Радь Тарас та Рептюх Ігор, виборовши по комплекту нагород. Крім того, серед дівчат найкращий результат показала Батенкова-Бауман Юлія  - 1 золота та 2 срібні нагороди.

Вже з 2 лютого національна паралімпійська збірна команда України боротиметься за високі нагороди на прикінцевому кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що пройде у фінському місті Вуокаті.

Вибір читачів за тиждень

Відео