Орест Сарматський

Створили першу вітчизняну лінію первинної переробки конопель (Агроновини)

0701 (Copy)

Компанія ТОВ «Хемптехно» створила обладнання для первинної переробки трести конопель. 

Лінія дозволяє переробляти сировину різної якості, від соломи до трести, з хаотичним розташуванням їх у шарі сировини як в рулонах, так і в тюках.

Про це повідомляє agravery.com.

Зазначимо, що волокно і костриця, одержане за запропонованою технологією, знаходить широке застосування у різних сферах сучасної промисловості: біопластик, будівельні матеріали, текстиль, медицина, військово-промисловий комплекс та ін.

–  На сьогодні вже проведено успішні заводські випробування промислового зразка лінії з переробки луб’яних культур (ЛПЛ), що стало початком позитивних змін в напрямку одержання натуральної, екологічно чистої продукції з промислових конопель, – розповіли у компанії. 

0702 (Copy)
0702 (Copy)

Україна скоротила експорт молочної продукції на 25% 

У першому півріччі Україна експортувала молочної продукції на $116,2 млн, що на 25% менше, ніж у минулому році, при цьому загальний імпорт зріс на 160%, до $140,5 млн, а негативне торгове сальдо вже перевалило за $24 млн.

Про це повідомляє agravery.com

Зазначимо, що основними покупцями українського масла є Азербайджан, Молдова, Грузія, Казахстан та Вірменія, а групи сухого і згущеного молока - Ізраїль, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео