Віра Олександрович

Тернопіль: про Тараса Білана, кіно і 3 мільйона доларів (фото, відео)

Білан

Справжнім порушником спокою на останній сесії Тернопільської міської ради можна вважати депутата Тараса Білана із фракції БПП.

Саме він на засіданні 5 жовтня найчастіше просив слова – і з місця, і з трибуни, а на додачу – вніс низку запитів. Деякі із них відразу викликали розуміння у колег, а деякі - сміх у залі.

Моніторити серіали для школярів буде міський депутат?

Наприклад, звернення до Ігоря Коломойського, Національної ради України із питань телебачення і радіомовлення, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України щодо… заборони показу серіалу «Школа».

[embed]https://youtu.be/y4f2BnVmKcE[/embed]

З понеділка до четверга о 20.30 на каналі «1+1» транслюють серіал «Школа. Недитячі ігри», - каже Тарас Білан. - Серед іншого, в одній із серій з уст акторів, яким ще не виповнилося 18-ти звучали такі фрази: «манала», «шльондра», «труси порвали», «мені потрібні докази того, що ми зустрічаємося, котику», «ти мене зараз поцілуєш при всіх, а ввечері - усе решта». Мій пацан вдома дивиться це і в нього таке враження, що тато - мажор, а дядько - Сергій Віталійович, який захистить і все «порішає» у школі. Складається враження, що у цьому серіалі, крім пропагування сексу між неповнолітніми, розкішного безтурботного життя «на халяву» більше нічого немає. 

Сесія_ф
Сесія_ф

Спершу пана Білана його колеги не підтримали – 18 «за». Дехто жартував, що треба доручити виступаючому моніторинг усіх серіалів для школярів. Однак під час повторного голосування «за» були вже 33 обранці тернополян. Переконав їх це зробити, напевно, виступ директора однієї із тернопільських шкіл, їхнього колеги-депутата Олега Климчука.

[embed]https://youtu.be/6sNvlSMmqAM[/embed]

Отже, Тарас Білан попросив принаймні перенести показ серіалу після 22.00. Як відреагували на це на каналі «1+1», поки що не відомо. Наразі змін у телепрограму не вносили.

Screenshot_3
Screenshot_3

Епопея із приміщенням ресторану «Україна» тягнеться вже давно

Дослухалися депутати і до прохання Тараса Білана не дозволяти приватизацію колишнього ресторану «Україна». Напевно, ключовим аргументом стала озвучена ним цифра – 3 млн дол. США, які можна отримати у міському бюджеті, якщо продати майно на аукціоні.

[embed]https://youtu.be/aOvxP5vq8rk[/embed]

Доповідав із цього питання, як і планувалося, начальник Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Володимир Мединський. Саме він наполягав на тому, що орендар подав відповідну заяву і претендує на приватизацію. При цьому Тарас Білан згадав, що є 3 заяви від підприємців, які хочуть купити «золоте» приміщення на аукціоні. І якщо торги не провести, то виходить, що правом цих людей знехтують.

Мединський2
Мединський2

Нагадаємо, епопея із цим приміщенням тягнеться вже давно («Терен» докладно писав про це ТУТ і ТУТприм.). Ця тема серйозно збурила людей у Тернополі. Тож про відкладення питання про приватизацію на наступну сесію і довивчення документів просили навіть громадські активісти. Вони повідомили, що не вистачає багатьох документів, які потрібні, аби достеменно розібратися у ситуації. До того ж, орендар вже вклав чималі інвестиції в об’єкт, а фінансової документації про це бракує.

[embed]https://youtu.be/XaTfay1x3GM[/embed]

Долучилися до дискусії і деякі депутати, адже у бюджеті міста нині – чималий брак коштів на зарплати вчителям і медикам. Дірка – у кілька десятків мільйонів гривень. Мовляв, після аукціону місто могло б отримати значно більше грошей, ніж від приватизації нинішнім орендарем. Було б чим «залатати» казну. Нагадаємо, йдеться про приміщення, де вже чимало років працює заклад Сім'ї ресторанів «Файне місто» (власність родини колишнього мера Тернополя Романа Заставного – прим.).

[embed]https://youtu.be/VmzVW6BpOFc[/embed]

Нагадаємо, Тарас Білан працював секретарем Тернопільської міської ради у 2005-2010 рр., коли мером був саме Роман Заставний. Політики тісно співпрацювали і добре один одного знають. Втім, нещодавно між ними пробігла «чорна кішка» і тепер Тарас Білан називає свого колишнього начальника лише «професором Моріарті», натякаючи на паралелі із відомими детективами Конана Дойля про Шерлока Холмса.

Про те, що відбувалося у залі 5 жовтня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео