Віра Олександрович

Тернополян попросили менше розплачуватися готівкою у громадському транспорті

Вітрук

Відразу 152 одиниці громадського транспорту нині забезпечують перевезення пасажирів у Тернополі і приміських селах. Причому цю кількість машин можуть за потреби збільшити.

В управлінні транспортних мереж і зв’язку постійно моніторять ситуацію щодо заповнення громадського транспорту пасажирами. Як тільки потік зросте, автобусів і тролейбусів стане більше. Про це йшлося під час засідання міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації вчора, 28 травня (також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Штаб
Штаб

- Кількість транспорту поки що достатня для забезпечення перевезень у межах сидячих місць, - каже начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. – Перевантажень на жодному із напрямків нема, бо людей ще - небагато.

Нагадаємо, завдяки послабленню карантину, у Тернополі з 25 травня відновили рух автобусів і тролейбусів. Причому транспорт поїхав за новою маршрутною мережею.

- Поки що на дев’яти тролейбусних маршрутах у місті працюють 50 тролейбусів, - додає Олег Вітрук, - а загалом на 31-му діючому автобусному маршруті в межах міста і на 4-х приміських маршрутах, введених у Тернопільській міській територіальній громаді - 102 автобуси.

Він також нагадав, що із 27 травня пустили автобуси до кладовища, що на Львівській трасі. Про це тернополяни просили неодноразово.

- Оплачувати за проїзд можна у звичний для кожного спосіб, - нагадує міський голова Сергій Надал. – Тобто усі пільги, які були раніше передбачені у Тернополі, - досі діють. Збереглися особливі умови для школярів і власників «карти тернополянина», а також електронного квитка. Можна оплачувати і готівкою. Однак такий спосіб – небажаний, бо саме через гроші розноситься інфекція.

До слова, попри зменшення кількості хворих і послаблення протиепідемічних вимог на Тернопіллі, увесь громадський транспорт у місті проходить щоденну дезінфекцію. Окрім того, кондукторам і водіям тролейбусів та автобусів проводять експрес-тестування на наявність вірусу COVID-19. До цієї ж групи тепер включили і водіїв таксі, які перевозили медиків упродовж карантину.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео