Оксана Бучко

Тернополянам розповіли, чому вітаміни не вбережуть імунітет

unnamed (5)

Увесь потрібний комплекс вітамінів не вбереже імунітет, якщо не навести лад у харчуванні загалом. Про секрети потужного опору хворобам розповіла у Всесвітній день імунітету сімейний лікар, кандидат медичних наук – Наталія Суслова.

unnamed (4)
unnamed (4)

- Імунітет навесні можна підкріпляти вижимками різних фруктів із вмістом вітамінів С, В, - говорить спеціаліст. – Також хорошим варіантом буде відвар шипшини та імбиру. Завжди корисними залишаються  мед, горіхи, сухофрукти у помірних кількостях. Влітку уже переходять на свіжі фрукти та овочі.

Жодні вітаміни не допоможуть, якщо не переглянути свій раціон харчування, наголошує Наталія Суслова. Порушення у шлунково-кишковому тракті провокують послаблення імунітету в цілому.

- Не варто думати, що чай із трав чи фрукти допоможуть після споживання жареної їжі або куплених солодощів. Такі продукти погано засвоюються. Тому в першу чергу звертаємо увагу на те, чого не робимо, а потім уже підкріплюємо імунітет.

Нагадує лікар і про фізичні навантаження, які стимулюють надходження кисню в організм.

- Якщо займатись ви починаєте після паузи, не варто давати великі навантаження. Почніть із прогулянки, звертаючи увагу на дихання. Поступово збільшуйте навантаження. Адже ривки після паузи призводять до задишки та підвищення тиску.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео