Оксана Бучко

Тернополяни хочуть провести випускну ходу попри незавершений карантин?

IMG_0083-Copy-700x4521-1024x661

Урочисті заходи з нагоди випускного у період карантину обговорюють тернополяни. Вони можуть підтримати їхнє проведення у петиції

Автор закликає прийняти на сесії Тернопільської міської ради звернення до Президента та Уряду із пропозицією щодо проведення випускних святкувань для випускників ЗОШ 2020р.

- У зв’язку із COVID-19 відбулося перенесення дат проведення ЗНО, внесення значних змін у процес навчання та нормальний ритм життя, - йдеться у тексті петиції. - Але ці обставини не повинні впливати та обмежувати наших дітей в реалізації їхніх мрій. Закінчення школи - перший крок у доросле, самостійне життя. Завжди це було значною та святковою подією, тому просимо визначитись та призначити дату проведення урочистого вручення атестатів та випускних вечорів для випускників ЗОШ 2020 року. Випускники 2020 року багато втратили внаслідок надзвичайної ситуації через поширення коронавірусної інфекції. Такі цінні для кожного одинадцятикласника години живого спілкування з однокласниками та вчителями - тільки зараз вони це зрозуміли та відчули жаль. Останній урок за своєю партою у рідній школі, свято Останнього дзвонику, випускний вечір - дуже важливі події для кожного випускника, не зважаючи на рік чи століття, в якому це відбувалось, на які вони чекали довгих 11 років.

Тож урочисту ходу пропонують замінити на парад випускників із дотриманням відстані 1м. один від одного у масках з емблемами школи на набережній Тернопільського ставу.

Інший варіант - прийняти нормативно-правові акти, які б дозволили та визначили формат проведення урочистої ходи випускників, урочистого вручення медалей і атестатів, проведення випускних вечорів у світлі теперішніх реалій лише для випускників ЗОШ 2020 року. Призначити дату проведення свят протягом двадцяти днів після останньої сесії ЗНО. За необхідності, з дотриманням карантинних вимог, якщо вони будуть діяти на момент проведення святкування (враховуючи твердження МОЗ України про те, що вірусу немає у повітрі).

Як пояснюють в обласному управлінні освіти і науки, батьки і педагогічні ради несуть відповідальність за проведення таких дійств. У випадку, якщо після цього захворіє хоча б одна дитина, можуть бути проблеми адміністрації навчальних закладів. МОН рекомендує проводити останні дзвоники та випускні вечори дистанційно. Рішення ж приймає кожен заклад індивідуально.

До слова, відомі точні дати проведення сесій ЗНО.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео