Тернополяни можуть навчитися тренувати власний мозок

мозок

Для того аби тернополянам тренувати свій мозок на швидку пам’ять, мислення та покращення когнітивних навичок. Краще не грати у ігри, які ніби то розроблені для цього, бо, як з’ясували останні дослідження, вони не працюють.

Натомість, Уляна Супрун радить інші, більш корисні для розвитку таких навичок ефективні заняття, які допоможуть вам натренувати ваш мозок.

-Вихід з зони комфорту: одноманітність не корисна для мозку, тому варто зайнятися чимось особливим, відмінним (іноземна мова, гра на музичному інструменті).

-Подорожі та нові місця: осягнення чогось нового і небаченого вами раніше активує мозок, який має повністю переключитися, аби «вивчити», що відбувається навколо. Якщо ви не можете дозволити собі часті подорожі, змінюйте маршрут по дорозі на роботу, або, немов дослідник вивчайте власне місто.

-Більше говоріть: спілкування покращить ваші когнітивні здібності, концентрацію та стимулює пам’ять. Це дуже корисна розминка для мозку та нейронних мереж, яким воно допомагає не старіти.

-Грайте у шахи та більше читайте: це дуже корисне тренування для мозку та розвитку мислення, покращення пам’яті.

Мозок не менше аза тіло потребує щоденного тренування. Проте важливо й слідкувати за своїм харчуванням, сном та активністю, аби тримати його у тонусі та здоров’ї.

Анастасія ГРИЦИШИН

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео