Дарія Шевченко

Тернополяни зможуть перевірити ПДР-штрафи у мобільному додатку

82

Відтепер тернопільські водії зможуть оплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху за номером водійського посвідчення ІПН або за серією та номером штрафу. Таку ініціативу запровадив платіжно-інформаційний сервіс для водіїв «ШтрафиUA» спільно з Міністерством внутрішніх справ.

Крім того водії матимуть змогу переглянути історію оплати.

- Така функція стала доступною після того, як МВС відкрило дані про факти порушення ПДР. Це забезпечує прозорість процедури штрафних платежів і надходження коштів, що дозволяє збільшити інформованість водіїв, – сказано в повідомленні з посиланням на слова заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова.

Згідно із даними платіжно-інформаційного центру «Штрафи UA», на сьогодні непогашених водійських штрафів становить близько 0,5 млрд грн. Це чимала сума. Однією з вагомих причин у компанії називають складний процес оплати, що передбачає проходження низки інстанцій.

Більшість штрафів, сплачених через банки, зависають на рахунках казначейства та не підтягуються автоматично до поліції. Скористатись оновленою версією додатку «Штрафи UA» можна вже зараз.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео