Віра Олександрович

У Білій під Тернополем скоро можуть втратити навіть те, що мають (відео, фото)

Засідання

Низку важливих питань розглянули депутати у Білій під Тернополем на 7-й сесії VII скликання Білецької сільської ради. Проте згоди на засіданні не вистачало.

Про це у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», написав Юрій Качунь. Нагадаємо, засідання відбулося ще 15 квітня. Розпорядження підписав голова ОТГ Дмитро Малик.

Розпоряження1
Розпоряження1

У порядку денному було всього 10 основних пунктів, але навіть відкоригований, скорочений запис цього засідання триває понад 6 годин.

Розпоряження2
Розпоряження2

Наразі запис засідання можна переглянути й скласти враження про справи у приміській ОТГ. Що там далеко не все гаразд, стає зрозуміло майже із перших кадрів. Вочевидь, і голові Дмитру Малику, і самим депутатам бракує знань, особливо у законодавчій сфері.

Найгострішим моментом засідання, напевно, стало обговорення можливості співпраці із Тернопільською лікарнею №2 щодо обслуговування у ній жителів громади. Власне, таким шляхом пішли, зокрема, у Байковецькій ОТГ. З їхнього бюджету щороку передають частину медичної субвенції Тернополю. Така ж домовленість, нагадуємо, є і щодо оплати за дітей, які відвідують садочки в обласному центрі.

- Ось тут ми поцікавилися тим, які кошти мають інші ОТГ – і багата Байковецька, і маленька Вишнівецька. Ми маємо тих 57 мільйонів і «плюс» 1 млн 800 тисяч перевиконання, - каже представниця Великих Бірок Надія Тищук. – Про що ми тут говоримо? Даймо раду з тим, що маємо! А не починаємо будувати якісь захмарні замки. Бо ми скоро вгробимо те, що маємо. Вибачте на слові, бо то – так…

Що цікаво, цього разу Юрій Качунь (автор відео – прим.) жодним чином не прокоментував хід засідання. Хоча шуму, незгод, суперечок там дійсно вистачало. Не дивно, що вже незабаром під публікацією у групі з’явилися такі коментарі.

Снимок_комент
Снимок_комент

Нагадаємо, про справи, що турбують жителів новоствореної громади, «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео