Тамара Коблик

У селі на Тернопільщині готові приймати постраждалих з Херсонщини

Телефон контактної особи: +380987971841 Людмила (дружина старости села)

На Тернопільщині готові приймати постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської електростанції. Допомогу з житлом запропонували й мешканці с. Шушківці. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав о. Олексій Філюк.

В зв'язку з останніми подіями в Україні, надамо для безкоштовного проживання у с.Шушківці будиночки людям, які постраждали внаслідок підтоплення. Зразу попереджаю: в хатах джакузі і душової кабінки немає. Гарного дня, - йдеться у повідомленні.

Телефон контактної особи: +380987971841 Людмила (дружина старости села).

Маленьке село Шушківці від початку повномасштабної війни простягнуло руку допомоги усім, хто її потребує. У квітні 2022 року тут почали приймати вимушених переселенців, які були змушені покинути власні домівки через війну. Для них місцевий священник отець Олексій Філюк та жителі села підготували покинуті будинки, разом прибрали їх, побілили, облаштували подвір’я.

Читайте також: Тернопільщина готова прийняти евакуйованих жителів Херсонщини

На Херсонщину уже прямує з Тернопільщини 50 тонн питної води. Цим вантажем перекриють запаси й інших областей, які вже підвезли воду для евакуйованого населення.

Нагадаємо, тернопільські підприємці заявили про готовність приймати евакуйованих з підтопленої Херсонщини. Вчора вночі, 6 червняросійські окупанти підірвали Каховську ГЕСРозпочали евакуацію населення із потенційних зон затоплення. Рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Фото зі сторінки Олексія Філюка у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео