Орест Сарматський

У Тернополі відбувся Європейський тиждень сталої енергії

unnamed-02-bc (Copy)

Європейський тиждень сталої енергії, що відбувся у Тернополі, присвячувався ефективному використанню енергоресурсів у Європі та за її межами.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- Європейський тиждень сталої енергії - чудова нагода в черговий раз об’єднати зусилля громади у прагненні зробити наше місто більш енергоефективним. Тернопіль - учасник усіх енергоощадних проєктів, які запроваджуються в Україні. Ще у 2020 році підписали Угоду мерів, започатковану Європейським Союзом, про скорочення споживання невідновних енергоресурсів та викидів в атмосферу вуглекислого газу. Ми її успішно виконали і сьогодні наша чергова мета – відмовитися від споживання традиційних видів енергоресурсів та перейти на альтернативні відновлювальні джерела енергії, - сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Зараз, за його словами, громада міста прагне стати активним учасником усіх процесів, пов’язаних із впровадженням «зеленої енергетики». Під час проведення Європейського тижня сталої енергії у Тернополі пройшла низка акцій, спрямованих на підвищення у мешканців культури енергозбереження та свідомого споживання ресурсів. Також організатори провели велопробіг «Екозвички для бадьорого ранку», сеанси екокіно, енерго-науковий пікнік з різноманітними локаціями, майстер-класами та інтерактивними стендами, акцію «Місто без сміття».

Як повідомляв «Терен», право на проведення Європейського тижня сталої енергії» у Тернополі вибороли торік. Нині в обласному центрі успішно триває Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду. Низка тернопільських ОСББ отримала 60 млн грн на утеплення в рамках державної програми «Енергодім» від Фонду енергоефективності. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео