Віра Олександрович

У Тернополі вирішили потурбувати Дмитра Разумкова та Олексія Гончарука (фото)

Даньчак

Проект рішення «Про звернення щодо виділення коштів на забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет у 2020 році» оприлюднили на сайті Тернопільської міської ради.

Автор цього документу Василь Даньчак - новий очільник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення. Причому звернення подібного змісту він подав уже не вперше, адже нестача коштів на забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет турбує вже давно.

Депутати
Депутати

Якщо депутати погодяться, то лист полетить до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова і прем`єр-міністра Олексія Гончарука (повний текст звернення прим.).

Цитуємо цей документ: «…При формуванні бюджету на 2020 рік кошти держбюджету на забезпечення хворих інсуліном заклали лише на I квартал, причому - у розмірі 40% до потреби. …на забезпечення інсуліном хворих у квітні-вересні 2020 року із державного бюджету кошти взагалі не виділили. При місячній потребі 1100 тис. грн. для забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет у повному обсязі у II-III кварталах додатково необхідно 5 млн 286,7 тис. грн…».

Принагідно депутати нагадали нинішнім керівникам країни, що із бюджету громади уже третій рік поспіль виділяють значні кошти для забезпечення надання гарантованих державою медичних послуг. Так, тільки на І квартал 2020 року у міському бюджеті додатково передбачили 1 млн 500 тис. грн.

Сесія
Сесія

Прийняти це звернення планують на 46-й сесії Тернопільської міської ради уже 7 лютого. Повного порядку денного цього засідання ще не оприлюднили. Нагадаємо, вчора, 31 січня, відбулася 45-та позачергова сесія.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео