Віра Олександрович

У Тернополі з 21.00 - «режим темряви»: порушників вимикатимуть примусово (відео)

Суб’єктів господарювання-порушників, які не вимкнуть світло на заправках, у крамницях тощо, РЕМ «вирубатиме» примусово.

У Тернополі з 21.00 сьогодні, 25 лютого, запровадять «режим темряви», який вперше випробували вчора. Про це повідомили о 18.00 під час брифінгу в Тернопільській обласній держадміністрації (ОДА).

Також представники Ради оборони Тернопільщини закликали краян бути пильними, повідомляти правоохоронцям про підозрілих людей і речі, а не поспішати виставляти цю інформацію у соціальні мережі.

Нагадаємо, в ОДА ще вчора наголосили: комендантська година нам не потрібна, але до повітряних атак варто бути готовими. Окрім того, краян попросили долучитися до допомоги переселенцям із інших областей.

Про загальну обстановку в Україні традиційно розповів голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. За його словами, Рада оборони Тернопільщини щодня приймає багато нагальних рішень, які просто не можна назагал оприлюднювати.

- Війна триває. Ви бачите, що діється навколо Києва, - каже він. – Але ми столицю не здамо! Принагідно хотів би нагадати краянам, що не можна фільмувати і поширювати інформацію про пересування військової техніки. Ви цим робите послугу ворогу.

За його словами, на території області збільшили кількість блок-постів. Краян попросили з розумінням поставитися до перевірок, а ще краще – не вирушати у дорогу без крайньої потреби. Мовляв, ви створите тоді для себе проблему.

Окрім того, міський голова Тернополя Сергій Надал також наголосив на тому, що в місті змушені були піти на безпрецедентні заходи. Зокрема, задля безпеки жителів у загальному доступі не працюватимуть камери відеоспостереження. Крім того, із з 21.00 сьогодні запровадять «режим темряви», який вперше випробували вчора.

- Ми максимально поширювали цю інформацію. До деяких суб’єктів господарювання зверталися особисто, аби вони вимикали «підсвітку», - розповідає мер. – Ба більше, ми домовилися із РЕМом, що тих, хто не виконає вказівку, вони «вирубатимуть» примусово. Окрім того, у мікрорайонах, де люди нарікали на поганий сигнал сирен, ми підсилимо патрулі, які оповіщення робитимуть із мегафонів.

Швидше за все, у темну пору знову буде тривога, запевнили учасники брифінгу, тому принагідно попросили всіх завчасно приготуватися до переходу на вулицю чи в укриття.

- Ми не можемо не вмикати сирен, якщо отримуємо дані про вірогідний наліт, - наголошує пан Труш. – Минає друга доба воєнного стану. Діяти всім треба так, як уже багато разів пояснювали – за чіткою схемою.

До слова, Сергій Надал подякував тернополянам за активність при здачі крові, а Володимир Труш пригадав, як його вразили черги у військкоматі. Наостанок вони попрощалися, попередивши, що наступний брифінг буде, швидше за все, вже уночі.

 


Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео