У Тернополі відзначили кращих науковців

З нагоди Дня науки спільні грамоти Тернопільської облради та облдержадміністрації сьогодні вручили кращим науковцям краю, викладачам, аспірантам і студентам ВНЗ.

Доброю традицією стало нагороджувати провідних науковців та молоду еліту у їхній професійний день. Цьогоріч відзнаки отримали 45 науковців, викладачів та 17 студентів, магістрантів і аспірантів вищих навчальних закладів області.

«Приємно, що сьогодні зібралось молоде і старше покоління наукової еліти. Це люди, які є запорукою розвитку держави. Однак наукова праця ще не так пошанована, як вона того заслуговує. Переконаний, що найближчим часом ситуація зміниться на краще. Адже українські науковці, у тому числі й тернопільські, уже довели, що мають величезний фаховий потенціал, сучасні інноваційні ідеї і розробки», - наголосив голова облради Василь Хомінець.

День науки в Україні відзначається  щороку у третю суботу травня. Цьогоріч свято припадає на 16 травня.

В якості ще одного подарунку Василь Хомінець запросив науково еліту на презентацію  тритомного енциклопедичного видання «Тернопільщина. Історія міст і сіл». 3-томний енциклопедичний словник – це значний науковий доробок групи авторів, що має велику історико-краєзнавчу цінність. Презентація видання відбудеться завтра, 15 травня, об 11:00 в Тернопільському обласному драматичному театрі. 

Наталія ЛУКІВ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео