Оксана Бучко

Як тернополянам допомогти дітям вчитися

unnamed

Тернополяни, які виховують школярів або навчають їх в освітніх закладах, можуть полегшити їхнє навчання завдяки певним прийомам.

Батьки можуть мотивувати дітей вчитися завдяки: - іграм: якщо дитина не хоче вчитися або у неї щось не виходить, завжди можна придумати гру із завданнями, які вона, ймовірно, непомітно виконає у процесі; - підтримці захоплення дитини: потрібно допомогти дитині розкрити її приховані таланти та розвинути наявні, а не нав’язувати свої хобі; - маленьким заохочуванням за результат, але не у грошовій формі, адже тоді дитина захоче продавати результат все дорожче; - зацікавленням у тому, що вивчила дитина, а не у оцінках; - спонуканням до роздумів, обговорення; - формуванням чіткої межі між заняттями та відпочинком, виділення обов’язково часу на спілкування з друзями та гру.

Вчителі не повинні вбити мотивацію фразами: -  «А голову ти вдома не забув?», яку варто замінити на прохання перевіряти потрібні речі увечері; - «Міг би й краще зробити!», яку варто замінити на радісний виклик для дитини «Знаєш, що стане показником твоєї якісної роботи? 10 вивчених фраз англійською й есе на два абзаци». - «Ніхто не піде на перерву/додому, поки…», яку варто замінити на певні завдання для розвитку відповідальності. Але не через примус чи кару.

За інформацією спільноти «Школа-ІНФО».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео