Які напої несумісні із ліками

4

Відомо, чим краще тернополянам не запивати ліки, оскільки компоненти, які знаходяться у цих рідинах, можуть негативно впливати на засвоєння медичних препаратів.

Одне із головних правил – ліки не можна запивати алкоголем. Проте не всім відомо, чому так. Все через те, що алкоголь підвищує кислотність шлунку і в результаті розщеплення ліків може прискоритися та спровокувати непередбачувану реакцію організму.

Не можна використовувати для цього грейпфрутовий сік, тому що він нейтралізує ефект багатьох медичних препаратів. Наприклад, таких, як знеболюючі, протисудомні та антигістамінні.

Не варто запивати ліки кавою, вона виводить з організму антибіотики й в рази знижує їх ефективність. А якщо використовувати цей напій разом зі знеболюючим, відбувається токсична дія на нирки печінку та серце.

Не потрібно використовувати у таких випадках і чай, бо у ньому міститься речовина танін, яка має особливість зв'язувати залізо. Тому чай не поєднується із медикаментами від залізодефіцитної анемії та розладів нервової системи.

Не можна запивати медикаменти газованою водою: у ній міститься багато цукру і вуглекислого газу, які викликають бродіння і при цьому дія від ліків може сповільнюватися, або пришвидшуватися.

Не корисно запивати ліки мінеральною водою - це лужний напій, він знижує кислотність шлункового соку тому медикаменти будуть повільно розщеплюватися, пише 24 канал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео