Анастасія Кисіль

Яку процедуру потрібно пройти військовозобов’язаному, щоб виїхати за кордон

Рішення щодо надання довідок військовозобов’язаним на виїзд в сусідні області скасували. Проте, щоб виїхати за кордон, потрібно звертатися до військкомату

Військовозобов’язаним не потрібно довідок від військкомату для виїзду за межі області, проте такі довідки необхідні, щоб перетнути кордон країни. Про це під час брифінгу 11 липня повідомив військовий комісар області Ігор Гусєв.

Ми працюємо за старим механізмом Всі військовозобов’язані або призовники, які підпадають під статтю 23 «Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації» прибувають до територіальних центрів, де вони документально підтверджують своє право на пільгу. Відповідно до цього, ті хто виїжджають за кордон на навчання, отримують відповідну довідку, а також запис у військово обліковому документі, що вони можуть скористатись цим правом, –  зазначив він.

Також Ігор Гусєв нагадав про обов’язковий військовий облік. Протягом 7 днів військовозобов’язаний повинен стати на облік, у разі зміни місця проживання. 

Хочу попросити громадян дотримуватися законодавства стосовно постановки на облік. Це стосується всіх: і переселенців, і жителів Тернопільщини, – каже військовий комісар.

Окрім того, тепер на Тернопільщині представники територіального центру комплектування перевірятимуть тих, хто отримує послуги та документи у сервісному центрі та міграційній службі, повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Нагадаємо, 5 липня у Генштабі повідомили, що призовники, військовозобов'язані та резервісти під час воєнного стану не можуть залишати місце проживання без дозволу територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Згодом, 6 липня, це рішення скасували та відправили на доопрацювання

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео