Ростислав Фук

З карткового рахунку тернополянина шахраї викрали майже 15 тисяч гривень

Чоловік перейшов за посиланням та ввів банківські дані, щоб отримати допомогу від благодійної організації

картка

14573 гривні викрали шахраї у тернополянина з карткового рахунку. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Чоловік розповів правоохоронцям, що знайшов в інтернеті публікацію про можливість отримання грошової допомоги від благодійної організації. Він перейшов за посиланням та ввів персональні банківські дані. До чоловіка зателефонували та попросили підтвердити вхід у мобільний додаток, що він й зробив. Через деякий час тернополянин отримав сповіщення про списання 14573 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції застерігають, що не потрібно довіряти всій розміщеній в мережі Інтернет інформації. Оформляти грошові виплати потрібно лише з-за допомогою офіційних ресурсів. Потрібно уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс. Не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські наголошують – якщо ж фінансову інформацію розголошено, потрібно негайно звернутись до банку та заблокувати картку. 

Фото з відритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео