У Чорному Лісі на Збаражчині відбувся зліт молодіжних лідерів Тернопілля

DSC_0248-650x418

Впродовж двох днів, 29-30 червня, на Збаражчині проходив ІІІ обласний молодіжний форум.

Більше сотні молодих, активних юнаків та дівчат, лідерів різноманітних молодіжних громадських, патріотичних, мистецьких організацій, студентських рад з усієї області приїхали у заміський оздоровчий табір «Сокіл», що у Чорному Лісі, аби розповісти про свою організацію, поділитися досвідом роботи з молоддю та водночас самим збагатитися новими знаннями, відпочити та зарядитися енергією від спілкування з однодумцями, пише narodne-slovo.

Під час перебування у таборі молодь не лише відпочивала та знайомилася одне з одним, а й мала змогу відвідати різноманітні тренінги, семінари і навіть вишкіл з основ володіння стрілецькою зброєю та тактичної медицини. Легендарний кіборг, наш земляк Валерій Чоботар провів інструкторсько-методичний семінар з військово-патріотичного виховання «Кузня захисників України». Спілкування із справжнім козаком-характерником неабияк зацікавило юнаків та юнок.

DSC_0200-650x418
DSC_0200-650x418

Окрім цього, молодь впродовж цих днів навчали, як розробляти та писати молодіжні проекти, як розраховувати фінансування та забезпечувати їх інформаційний супровід і багато іншого.

Аби трохи розбавити серйозні заняття, у програмі форуму було передбачено концерт бардівської пісні, перегляд документального фільму, дискотеку, різноманітні руханки та турнір з пейнтболу.

Кожен район був представлений п’ятьма учасниками, найкращими представниками молодіжних організацій, які там діють. Патріотичних та активних збаражан на форумі представляв районний осередок Всеукраїнської громадської організації «Сокіл».

Третій обласний молодіжний форум розпочався традиційно із урочистого відкриття та нагородження найактивніших молодих людей грамотами та невеличкими презентами, яке проводили голова облдержадміністрації Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук. Збаражани теж були серед найкращих, подарунки від очільників області отримав голова збаразького районного осередку ВГО «Сокіл» Юрій Левкович. Привітати активну молодь Тернопілля на правах господарів прийшли і збаразькі керівники райдержадміністрації та районної ради, зокрема голова РДА Анатолій Качка, його заступник з громадсько-політичних та правових питань Петро Тиньо, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Ключка, голова районної ради Світлана Боднар.

DSC_0192-650x418
DSC_0192-650x418

Перед відкриттям форуму нам вдалося поспілкуватися з кількома його учасниками – Христиною із Чорткова та Оксаною із Тернополя. Двадцятиоднорічна Христина на молодіжному форумі разом із чотирма хлопцями представляють свою організацію «ВелоЧортків». Дівчина зізналася, що на форумі – вперше. Вона розповіла, що їхня організація пропагує серед молоді активний та здоровий спосіб життя. На велосипедах хлопці та дівчата відвідують різні куточки області зі своєю просвітницькою та культурною програмою, заохочують краян бути активними, займатися спортом. Христина розповіла, що у Чорткові членами їхньої молодіжної спільноти є більше ста містян. Серед нещодавніх акцій, організованих спільнотою «ВелоЧортків», був Велодень, участь у якому взяли однодумці з Заліщиків, Бучацького, Борщівського районів та із Тернополя. З 25 липня по 6 серпня відбуватиметься молитовна велопроща із Зарваниці до Ченстохова(Польща), у якій чортківські велосипедисти планують взяти якнайактивнішу участь.

DSC_0109-650x418
DSC_0109-650x418

Дев’ятнадцятирічна Оксана із обласного центру є членом «Молодої Просвіти». За словами дівчини, дійсними членами організації є 60 чоловік, хоча прихильників поза сотні. З однодумцями вони проводять різноманітні культурні та мистецькі вечори, зустрічі, під час яких пропагують українські звичаї, досліджують історію та культуру свого народу. Серед вже традиційних акцій, зорганізованих та успішно реалізованих молодими просвітянами із Тернополя, – школа писанкарства, Різдвяне дійство. За словами Оксани, з колядками вони їздили на Схід, аби підтримати наших воїнів і подарувати їм трішечки радості та Духу Різдва. На Великдень «Молода Просвіта» організовує цікаву програму з гаївок «Зав’яжімо вінець», до участі в якій теж зголошуються багато тернополян.

Після нагородження найкращих із кращих, відбулася теж традиційна фотосесія.

Вибір читачів за тиждень

Відео