Оксана Бучко

Аграрне підприємство з Тернопільщини має проблеми з законом?

mriya_1

Незаконні дії генерального директора «Мрії» Саймона Чернявського та його ймовірна змова з чиновниками Міністерства юстиції потрапили у поле зову генеральної прокуратури. У центральному офісі «Мрії», що у Тернополі, 24 серпня провели обшуки без «попередження», - повідомляє narodna-pravda.te.ua. Перевіряли договори землі, що належать селянам Тернопільської та Хмельницької областей.  Як відомо, останнім часом агрохолдинг опинився в центрі скандалів щодо рейдерського захоплення фермерських господарств та земельних наділів  селян-пайовиків.

Проведення обшуків підтвердив керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Андрій Демартино.

- Дійсно, обшук проводить Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України. Деталі будуть повідомлені по закінченню слідчих дій, - сказав речник ГПУ.

Перед таким візитом із вікон офісу, що на 2-ому поверсі будинку на вул. Володимира Винниченка, викидали коробки порізаних паперів та частини комп’ютерів, схожими на жорсткі диски, повідомляють очевидці. Також повідомляється, що незадовго до проведення обшуків генеральний директор агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський виїхав закордон. А за місяць до початку слідства колишній очільник Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Павло Мороз подав у відставку. На даний час місце його перебування невідоме.

Обшуки тривали добу. Із неофіційних джерел стало відомо, що  вилучалися договори оренди землі, які належить селянам Тернопільської та  Хмельницької областей. Саме там «Мрія» обробляє левову частку власних посівних площ. Очевидно, прокурори намагались з’ясувати, яким чином «Мрія» обійшла рішення судів та отримала витяги з державного реєстру на майно та землю, яке по суті належить іншим підриємствам та селянам Західної України. Подібна ситуація відбулася під час захоплення АТП у Козовій Тернопільської області, а також фермерського господарства «Перлина Поділля», що працює на Хмельниччині. В обох випадках до фермерів приїжджали невідомі люди спортивної зовнішності, представлялися охоронною фірмою «Легіон». І разом з представниками та юристами агрохолдингу «Мрія» показували  ксерокопії сумнівних документів - так званих витягів з державного реєстру майна України.

Пізніше виявили, що копію з Витягу Державного реєстру майна рейдери отримали від новоствореної Комісії при Мін’юсті. Представники ГПУ також провели слідчі дії в Міністерстві юстиції.

Фото narodna-pravda.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео