Віра Олександрович

Тернопільщина: для родин загиблих учасників АТО і Героїв «Небесної сотні» передбачили грошову допомогу (відео)

Сесія

Зміни до цілого ряду програм ухвалили обласні депутати. Проголосували обранці жителів Тернопільщини і за одну - зовсім нову.  

Варто сказати, що ці питання не викликали суперечок у залі. Депутати голосували дружно, даючи навіть максимальні 49 «за» (про те, що також відбувалося на 3-му засіданні 7-ї сесії обласної ради, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ і ТУТ).

[embed]https://youtu.be/VMkFxJQMUTc[/embed]

Насамперед варто згадати про зміни, внесені до обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, і членів сімей загиблих під час проведення АТО на 2015-2019 рр. Політики підтримали її у новій редакції, причому чітко вказали суми, на які зможуть розраховувати родичі загиблих учасників АТО і Героїв «Небесної сотні».

Отже, (цитуємо):

«Основним завданням програми є покращення соціального захисту осіб, які брали участь в антитерористичній операції, у тому числі учасників-добровольців АТО, членів сімей загиблих під час проведення АТО, а також членів сімей Героїв «Небесної сотні», постраждалих учасників Революції Гідності.

Виконання програми дасть змогу:

- підвищити рівень соціального захисту, сприятиме вирішенню соціально-побутових питань осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції; - оздоровлювати, проводити реабілітацію і забезпечувати лікування осіб, які постраждали під час проведення АТО; - покращити матеріальне становище 80 сімей загиблих під час проведення АТО у 2015 році, показник ефективності становитиме 2,5 тис. грн на забезпечення покращення матеріального становища члена сім’ї загиблого під час проведення АТО; - покращити матеріальне становище у 2016-2019 рр. щороку 180 членів сімей загиблих під час проведення АТО, показник ефективності становитиме 19,7 тис. грн на забезпечення покращення матеріального становища члена сім’ї загиблого під час проведення АТО; - покращити матеріальне становище у 2017-2018 рр. 57 членів сімей загиблих (до 09.04.2015 р.) учасників АТО (на загальну суму 1 млн 140 тис. грн); - покращити матеріальне становище у 2018-2019 рр. 10-ти членів сімей Героїв «Небесної сотні» і 5-ти сімей Героїв «Небесної сотні» (на загальну суму 161,2 тис. грн)».

Окрім того, на засіданні 49 голосами «за» внесли зміни до «Програми створення і розвитку Центру (біржі) інновацій у Тернопільській області на 2016-2019 рр.». Так само успішно – 47 «за» - ухвалили питання «Про обласну програму підтримки і розвитку патронажної служби в Тернопільській області на 2017-2021 рр.».  Стільки ж голосів на підтримку отримала комплексна програма «Здоров’я населення на 2017-2021 рр.».

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео