В Тернополі представники США обговорили проблему торгівлі людьми (фото)

IMG_0748

В Сполучених Штатах Америки статус постраждалих від торгівлі людьми у 2017 році отримало 446 іноземців. Більш ніж 50 відсотків - це жінки. Проте не оминули ці злочини й чоловіків та дітей.

Про методи боротьби з торгівлею людьми, про шляхи подолання даної проблеми та співпрацю з потерпілими говорили представники місії Офісу моніторингу та протидії торгівлі людьми Державного департаменту США з начальником відділу боротьби з торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області Олександром Буняком. Усе це відбувалося в рамках виконання проекту Покращення наявності та доступності послуг для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, пише Досьє 102.

Завдяки новим підходам за рік Україна суттєво покращила результати протидії сучасному рабству та вийшла з групи ризику. Сьогодні на Тернопільщині найчастіше реєструють сексуальну експлуатацію, оскільки задокументувати трудове рабство набагато важче, бо люди мовчать.

- Нами документувалася трудова та сексуальна експлуатація, - розповідає Олександр Буняк. - Якщо брати в загальному за 3 роки, затримано досить багато груп. По кожній справі, починаючи з 2016 року, ми беремо захисника для тих, хто визнаний жертвою торгівлі людьми. Ці послуги оплачують громадські організації.

IMG_0747
IMG_0747

Це полегшує роботу як правоохоронців, так і самих потерпілих. Люди почуваються вільніше, не переживають за розголос їхньої проблеми і знають, що захисник зможе убезпечити їх від неофіційного впливу вербувальників під час судового процесу. Правоохоронець каже, що як правило, за злочини проти людей підозрювані отримують реальні терміни.

Торгівля людьми - актуальна проблема і для Сполучених Штатів. Проте тут, на відміну від інших країн, краща ситуація з інформуванням населення і з переслідуванням злочинців.

- У США розвинута міжвідомча співпраця. На рівні доручення президента є група, яка займається проблемою протидії торгівлі людьми, яка збирається раз на рік, і є багато робочих груп, які збираються частіше і працюють.

IMG_0767
IMG_0767

Розслідування злочинів, які стосуються торгівлі людьми, каже Джанет Зінн, радник з управління грантами Офісу моніторингу та протидії торгівлі людьми Державного департаменту США, відбуваються на державному рівні і найменший термін ув'язнення за це - рік позбавлення волі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео