Віра Олександрович

Курйоз по-тернопільськи: чоловік хотів дешево придбати єнота і «пролетів»

Єнот_ф

Ні тварини, ні грошей – ось так обернулася для тернополянина купівля єнота через інтернет. Чоловік став жертвою шахрая.

Зауважимо, зазвичай за маленьку тварину продавці просять не менше 3-х тисяч гривень, а доросла ручна - може коштувати навіть 10 тис. грн і більше. Тож, як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, чоловіка привабила низька ціна за єнота-полоскуна. На відміну від інших цей продавець просив лише 2 тис. грн за тваринку. Однак там була і умова: треба було перевести на картку хоча б половину вказаної суми. Тернополянин погодився і кинув гроші на невідомий рахунок. Єнота, звісно ж, чоловік так і не дочекався. Як з’ясували згодом, шахрай просто вкрав реальні фото тваринки з чужого оголошення.

– Вкотре нагадуємо: приваблива ціна, поспішність із оплатою, а також вимоги оплатити товар наперед – це ознаки шахрайських дій, – наголошують у поліції. – Торгуйте безпечно, не погоджуйтеся переводити гроші маловідомим людям, у яких немає відгуків про їх роботу, відповідного рейтингу тощо. Окрім того, перевіряйте номер мобільного в інтернеті, а також – інформацію про те, чи не дублюються фото товару в інших оголошеннях. 

До речі, на Тернопіллі люди часто потрапляють у тенета шахраїв, хоча у поліції вже стомилися закликати краян до поміркованості.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео