Віра Олександрович

Процвітання у всіх сферах обіцяють Тернопільщині у 2021 році (фото, відео)

Основне

Проєкт «Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік» винесуть на розгляд сесії Тернопільської обласної ради. Таке рішення ухвалили вчора, 21 січня.

Згідно із документом, Тернопільщину цьогоріч очікує процвітання у всіх сферах. Нагадаємо, заплановані засідання постійних комісій, де мали обговорити проєкт «Програми соціально-економічного і культурного розвитку Тернопілля на 2021 рік», «Терен» анонсував. Як і планувалося, депутати не розбіглися після термінової «тарифної» сесії, а зібралися, аби вислухати чиновників ОДА і експертів.

Комісія1
Комісія1

Як повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації, після 12 години відбулися спільні засідання відразу 8-ми комісій Тернопільської облради. Зокрема, зустрілися депутати, які входять до комісії із питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньо-економічної діяльності. Тривало там обговорення понад 2 години.

Представлення проєкту Програми перед депутатами взяла на себе директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник. Допомагали їй керівники галузевих структурних підрозділів обласної держадміністрації. Присутніми були і голова ОДА Володимир Труш, який є одночасно і депутатом від «Слуги народу», і його заступники. Активну участь в обговоренні брали також заступник голови обласної ради. Зокрема, Володимир Болєщук – представник партії «За майбутнє».

Воляник
Воляник

Зауважимо, вказана Програма є одним із інструментів впровадження «Стратегії розвитку Тернопільської області на 2021-2027 рр.» (її ухвалили нещодавно – прим.) і Плану заходів з її реалізації у 2021-2023 роках. Звісно ж, депутати із різних фракцій облради проявили інтерес до такого документу. Власне, він – доволі великий, адже містить понад 100 сторінок.

Комісія2
Комісія2

За словами Галини Воляник, цілі, завдання і заходи Програми - узгоджені і ґрунтуються на пріоритетних стратегічних напрямках: – розвиток людського капіталу та підвищення стандартів життя населення; – підвищення конкурентоспроможності регіону; – розвиток сільських територій.

За результатами обговорення, присутні рекомендували проєкт «Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік» винести на розгляд чергової сесії Тернопільської обласної ради. Швидше за все, депутатів переконають прогнози, зроблені на 2021 рік чиновниками ОДА, і політики підтримають документ. Наприклад, середня зарплата на Тернопіллі має зрости на 12% і сягнути майже 11 тис. грн. До того ж, цьогоріч прогнозується виконання всіх місцевих бюджетів. Словом, «плюси» фахівці передбачили у всіх сферах життєдіяльності краю.

Результат
Результат

До речі, за попереднім анонсом, продовжити роботу над цим важливим проєктом планують у четвер, 28 січня. Адже незабаром має відбутися робоче засідання сесії обласної ради.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація, відео - з сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео