Віра Олександрович

Байківці погодилися платити Тернополю за своє сміття

Сміттярка

Байковецька сільська рада платитиме Тернополю за утримання сміттєзвалища твердих побутових відходів біля села Малашівці Зборівського району.

Таке «задоволення» для приміської ОТГ коштуватиме понад 350 тисяч гривень. Із проектом рішення міської ради «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» можна ознайомитися на сайті мерії Автор цього документа – начальник Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

Отже, депутатам уже 5 квітня запропонують затвердити договір про міжбюджетний трансферт на 2019 рік. Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Нагадаємо, це – уже не перша угода про трансферт із Байковецькою ОТГ. У наразі найбагатшій громаді Тернопілля грошей у казні вистачає, тому свої проблеми вони вирішують у звичний спосіб (про це читайте ТУТ і ТУТприм.).

Цитуємо проект рішення:

«…Передача видатків здійснюється… шляхом затвердження Байковецькою сільською радою на 2019 рік міжбюджетного трансферту міському бюджету Тернополя (громади) в сумі 351,475 тис. грн. Перерахування коштів… здійснюється до 01.05.2019 р. у сумі 70,295 тис. грн – за 2018 рік і до 25.12.2019 р. у сумі 281,18 тис. грн – за 2019 рік».

Що цікаво, одностороння відмова від такого Договору не допускається, за винятком випадків, коли одна із Сторін порушує умови Договору і взяті за ним зобов’язання. Причому документ вступить в силу із дня його підписання обома сторонами та діятиме до 31 грудня 2019 року. А грошей на утримання сміттярки і захоронення відходів Тернополю треба чимало.

До речі, серед підготовлених на 33-тю сесію проектів уже є чимало цікавих (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео