Оксана Бучко

Муніципальний Галицький камерний оркестр у своє 25-річчя дарує тернополянам вечір музики

Класичні та популярні твори, «родзинки» джазової та рок-музики, а також інші приємні несподіванки подарує тернополянам у своє 25-річчя Муніципальний Галицький камерний оркестр. Відбудеться концерт 19 березня на сцені Українського дому «Перемога», початок о 16 год.

- Оркестр народився 1991 року, - розповідає його керівник народний артист України Василь Феленчак.  – Бібліотеку музикантів складають до 800 творів. Упродовж діяльності ми мали понад півтори тисячі концертів на Тернопільщині, а також для офіційних делегацій Японії, Китаю, Німеччни, Польщі, Бельгії, США, Аргентини, Латвії, Естонії, Грузії. Гастролювали у Німеччині, Франції, Югославії, Польщі, Угорщини, Словенії.  Оркестр співпрацював із народними артистами України Ніною Матвієнко, Марією Байко, Любов’ю Ізотовою, композиторами Мирославом Скориком та Лесею Дичко, поетесами Ліною Костенко та Атеною Пашко. Особливою сторінкою стала співпраця з заслуженим діячем мистецтв України поетом Олегом Германом, за час якої вдалось реалізувати духовно-мистецький проект «Хресне сходження», мистецькі програми для Шевченка, мистецьке дійство «Три молитви Митрополита до 150-річчя з дня народження Андрея Шептицького. А ще ми були єдиним інструментальним супроводом поминальної меси Івана Павла II.

unnamed (35)
unnamed (35)

Керівник оркестру додав, що музика є дешевою і водночас дорогою складовою для здоров’я, що розвиває слух, пам’ять та зір. Важливість музики у вихованні дітей підкреслив і начальник управління культури міськради Олександр Смик.

- Влада, яка не цікавиться музикою та живописом – байдужа до наступних поколінь, - говорить він. – Ми розуміємо, що такі форми музики, як муніципальний оркестр, потрібно цінувати. Музика має бути у житті дитини ще з дитсадка. Це міняє її світогляд. Тішить, коли в місті є якісний музичний продукт, який має прихильників.

Фото автора та з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео