Анастасія Кисіль

Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету: яка вона? (фото)

IMG_3156

Національний банк з 9 грудня 2021 року вводить в обіг пам’ятну монету Рік Тигра номіналом 5 грн. Вона виготовлена з нейзильберу та буде випущена тиражем 50 тисяч штук, з яких 20 тис. - у сувенірній упаковці.

Про це повідомляє Національний банк України.

Монета присвячена одній із тварин дванадцятирічного циклу східного календаря. На аверсі монети розміщені: вгорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого — напис півколом Україна; на дзеркальному фоні по колу зображено 12 символів східного календаря, у центрі кола — стилізований годинник зі стрілкою, який вказує на тигра — символ року, під стрілкою — 2022; внизу зліва напис півколом 5 гривень; на матовому фоні зображені стилізовані під українську витинанку символи кожної пори року: сніжинка (вгорі), квітка (праворуч), ягода (внизу), листок (ліворуч); логотип Банкнотно-монетного двору НБУ (ліворуч від символу кролика). 

Pasted into Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету яка вона (фото)
Pasted into Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету яка вона (фото)

На реверсі монети зображений стилізований символ східного календаря 2022 року - Тигр, його оточують по колу стилізовані символи, характерні для кожної пори року: сніжинки (вгорі праворуч), квітки (внизу праворуч), плоди (внизу ліворуч), гілки (вгорі ліворуч).

Орієнтовна ціна монети складе 64 грн, монети в сувенірній упаковці — 95 грн. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео