Віра Олександрович

Підприємці у Тернополі погрожують розірвати угоди із оренди парковок (відео)

Прохання  підприємців, які орендують парковки у Тернополі, на сесії 26 червня міські депутати не задовольнили.

Власне, того дня обранцям тернополян запропонували до розгляду два «грошових» питання. Проте начальниці фінансового управління Надії Кучер довелося непросто. Зокрема, на зміни щодо формування місцевих податків і зборів депутати погодилися – 31 «за». Стосувалося це, за словами пані Кучер, плати за паркування і туристичного збору.

[embed]https://youtu.be/BLCgEmMGbv8[/embed]

Проте питання про зменшення коефіцієнта оренди землі – із 0,3% до 0,15% - для підприємців, які нині обслуговують парковки у місті, депутати «зарубали». Не вплинуло навіть те, що Надія Кучер повідомила про погрозу бізнесменів розірвати угоди із міською радою. Мовляв, через підняття мінімальної зарплати вони – у збитках. Натомість депутат Назар Зелінка нагадав, що міська рада нещодавно – із тих же мотивів підняла оплату за парковку – із 4 до 6 грн. Хоча доходи тернополян, мовляв, останнім часом зовсім не зросли.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vdec-fbgPVQ&feature=youtu.be[/embed]

У свою чергу, Любомир Балук зауважив, що не помітив, аби орендарі ретельно дотримувалися умов угоди: облаштування місць для інвалідів, розмітка, прибирання тощо.

  • Ну, давайте-давайте, ще трохи позаймаємося популізмом, а тоді будемо думати, де у бюджеті брати гроші на обслуговування парковок, від яких відмовляться підприємці, - нарікав міський голова Сергій Надал. – Я ще не отримував жодної скарги від тернополян на те, що у нас – надто висока оплата за парковки…

Але депутати до цього зауваження не дослухалися. Більше того, дали доручення, аби про діяльність парковок на наступній сесії прозвітував начальник управління транспорту Ігор Мединський. Про те, що також відбулося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео