Віра Олександрович

Про майбутнє Тернополя та інтереси жителів 8-ми сіл Зборівського району (фото, відео)

Сесія

Через те, що у 2018 році вдалося утворити Тернопільську міську територіальну громаду (МТГ), тепер повинні відбутися процеси інтеграції 8-ми сіл Зборівського району.

Ось тому на сесії 22 лютого депутати були змушені ухвалити кілька фактично технічних питань, аби врахувати в них інтереси усіх жителів громади.

Депутати1
Депутати1

Серед доданих «із голосу», зокрема, були такі пункти: - «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 05.01.2011р. №6/4/51 «Про затвердження положень про виконавчі органи міської ради» (32 «за»); - «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 07.06.2007р. №5/10/5 «Про створення цільового фонду соціально-економічного розвитку міста Тернополя» (29 «за»); - «Про внесення змін до рішення міської ради від 20.06.2011 №6/9/14 «Про удосконалення порядку оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади Тернополя» і рішення міської ради від 15.06.2018 №7/25/24 «Про затвердження Положення про аукціонну комісію» (31 «за»); - «Про внесення змін в рішення міської ради від 16.03.2018 р. №7/23/26 «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у м. Тернополі» (31 «за»).

[embed]https://youtu.be/IywdPju_bP8[/embed]

Таку ж підтримку - 31 «за» отримало питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 16.06.2016 р. №7/9/23 «Про бюджетний регламент Тернопільської міської ради». Доповідала з цього питання начальник міського управління фінансів Надія Кучер.

Кучер
Кучер

Отже, за її словами, метою приведення Бюджетного регламенту у відповідність до Бюджетного кодексу України і Статуту Тернопільської міської територіальної громади треба було внести зміни до нього. Зокрема, затвердити чіткий календарний план бюджетного процесу, що дасть можливість громадськості активно долучатися до нього.

- У регламенті враховані всі стадії бюджетного процесу, починаючи від його формування і закінчуючи його виконанням, чітко прописана робота експертної ради, постійної комісії із питань бюджету та фінансів, а також інших учасників бюджетного процесу, - переконував депутатів міський голова Сергій Надал. – Цей документ деталізує і конкретизує загальні норми закону, адаптуючи його саме до потреб МТГ. Окрім того, ми закріпимо механізм контролю на будь-якому його етапі.      

[embed]https://youtu.be/sP0jkMx11Yc[/embed]

До речі, особливою вимогою Регламенту є публічне представлення бюджету як на офіційному сайті міської ради, так і через громадські слухання. Депутатів такі пояснення задовольнили. Окрім того, політики погодилися із тим, що до кінця року треба придбати додаткові автобуси, щоб забезпечити пасажирські перевезення повністю комунальним транспортом.

Депутати2
Депутати2

Що цікаво, доповідав із цього питання заступник начальника управління-начальник відділу Олег Вітрук, адже його «патрон» Ігор Мединський того дня мусив бути на судовому засіданні у Чорткові. Саме там він відстоює свою честь і гідність, подавши позов проти громадського активіста із Тернополя Олега Синовця.

Нагадаємо, у проекті рішення йшлося, що КП «Тернопільелектротранс» має провести процедуру відкритих торгів відповідно до Закону «Про публічні закупівлі» на придбання 100 одиниць автобусів на суму не більше 190 млн грн.

- Ми маємо на меті у цьому році придбати необхідну кількість автобусів, щоб забезпечити пасажирські перевезення повністю комунальним транспортом, - пояснював депутатам міський голова Сергій Надал. – Тим паче, у Тернополі триває обговорення проекту маршрутної мережі, після затвердження якої необхідна буде достатня кількість транспорту для обслуговування маршрутів.

[embed]https://youtu.be/00uSnODbOJs[/embed]

Варто уточнити: виплатити кошти місто зможе розстрочкою платежу на термін не більше 60 календарних місяців. У КП «Тернопільелектротранс» уже можуть почати процес закупівлі користованих автобусів, але до оголошення торгів треба ще пройти ряд технічних процедур з підготовки документів. «За» проголосували 29 депутатів.

Нагадаємо, на сесії загалом розглянули 286 питань. Про те, що відбувалося на засіданні, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео