Оксана Бучко

Скарги тернополян на спеку в потягах передували прощанню керівника «Укрзалізниці»

e14f91a64b18c83cfb0a451d20419ebc

Директор ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун дякує у соцмережі Facebook за щоденну критику, яка стала для нього додатковою мотивацією. А також прощається із «Укрзалізницею» та Україною.

- Це була найскладніша і найважливіша місія в моєму бізнесовому житті. Відбулось значне покращення фінансового стану товариства, - пише у Facebook Войцех Балчун. - За 6 місяців 2017 року за міжнародними стандартами фінансової звітності чистий прибуток склав 122,5 млн. грн., що на 3,9 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Ми забезпечили значне зростання вантажообігу. За 1 півріччя 2017 року тарифний вантажообіг склав 94,9 млрд т-км, що на 6,1% більше аналогічного періоду 2016 року, а середньодобове навантаження вагонів зросло на 13,3%. При цьому були залучені додаткові обсяги транзитних перевезень. За 1 півріччя 2017 обсяг транзитних перевезень склав 10,5 млрд ткм, що на 7,5% більше ніж за аналогічний період 2016 року. Щоденна критика також була для мене додатковою мотивацією. Водночас, я завжди розумів, наскільки стратегічним підприємством є УЗ і які обмеження це накладає у моїй діяльності з тієї прозаїчної причини, що я іноземець. Я весь час мав повну підтримку від моєї родини у Польщі, але незмінно ключовим елементом мого життя тут був смуток за сім’єю, яка змушена була приймати наслідки моєї міжнародної місії. Сьогодні висловлюю вдячність всім українцям, котрі щодня передавали мені особисті слова підтримки. Укрзалізниця і Україна – назавжди у моєму серці...

Звільнили цими днями начальника, заступника начальника та головного інженера пасажирського вагонного депо Київ-Пасажирський. А дію укладеної угоди із ПАТ «Дніпровагонрембуд», яке не надало якісні послуги кондиціонування у потязі  № 297 Херсон – Київ, припинила «Укрзалізниця». Так зреагували на пост від 6 серпня міністра європейської та євроатлантичної інтеграції Ivanna Klympush-Tsintsadze. У цей період було багато скарг на послуги «Укрзалізниці» і від тернополян. Відсутність кондиціонера під час поїздок замінювали пляшками на вікнах та перебуванням у тамбурі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео