Тернопільських поліцейських під час атестації запитували про автівки (відео)

e9be6423-7b54-440f-91d6-04f1bbdcd4f1

За попередніми підсумками атестації працівників першої і другої категорії Головного управління Національної поліції у Тернопільській області можуть звільнити близько 20-ти правоохоронців. Утім, остаточну цифру можна буде озвучити лише після апеляцій.

Про це повідомив головний поліцейський краю Олександр Богомол. За його словами, левова частка працівників підтвердила свою кваліфікацію та залишиться на посадах.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=gEyJr8tRlPA&feature=youtu.be[/embed]

Звільнили начальників двох районних відділів поліції

  • Серед працівників першої категорії: із 22-х повністю впоралися 20, бо двоє захворіли після здачі тестів, тож не потрапили на співбесіду, - розповідає пан Богомол. - Із цих 20-ти: один працівник піде на посаду нижчого рангу, шестеро - на звільнення.

Серед цих правоохоронців опинилися і начальники Чортківського та Теребовлянського відділів поліції. Першого - Олександр Богомол звільнив, бо підлеглий пішов на пенсію. Другий залишив посаду за станом здоров'я. Звільнення вони отримали фактично до проведення атестації.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mAY66tMDvRY&feature=youtu.be[/embed]
  • Ще троє-четверо підуть на вищу посаду, - додає поліцейський. - Решта залишаться на теперішніх посадах. Серед працівників другої категорії: 56 відповідають займаній посаді, 14 підуть на звільнення, ще 15 - на нижчу посаду, а восьмеро - на вищу. До слова, працівники казали, що їх запитували, чому у них «модні авто», хоча машини були 2008 року випуску. Претензії були і до знання законів.

«У нас ще не було «відмашки». Займається цим Київ»

Атестацію ще не проходили працівники поліції третьої категорії. Коли саме її проведуть, наразі не відомо.

  • У нас ще не було «відмашки», - продовжує Олександр Богомол. – Займається цим Київ. Ми не можемо навіть прогнозувати. У Вінниці цей процес відбувся через три тижні після атестації працівників другої категорії. А що стосується тих двох, які не змогли пройти співбесіду через хворобу, швидше за все, для них і тих працівників, які не були на атестації через відрядження в зону АТО, згодом скличуть спеціальні комісії.
  • de992180-cbed-45f6-9b84-273c32a33116
    de992180-cbed-45f6-9b84-273c32a33116

Ті правоохоронці, які отримали негативний результат атестації, мають право на апеляцію.

  • Але оскаржити результат можна лише за умови, якщо людина набрала не менше 60 балів на тестах, - уточнює головний поліцейський області. – Тому про остаточний підсумок атестації говорити рано. Треба чекати завершення апеляційного процесу.

До речі, після люстрації і скорочень, штат у поліції – неповний: із майже 2200 посад 310 є вакантними. Тож невдовзі в області розпочнеться набір у лави правоохоронців.

  • Буде запущено процес прийому, тож чекаємо бажаючих працювати в поліції, - підсумовує Олександр Богомол. – Участь у відборі братиме Поліцейська кадрова комісія, в яку також входитимуть громадські активісти (про проблеми, що виникли при формуванні комісії «Терен» писав ТУТ і ТУТприм.).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Довідка. Про те, що розповів 25 липня Олександр Богомол, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео