Дарія Шевченко

Тернополяни пропонують облаштувати у місті ще один став

1279-960x661

Мешканці багатоквартирного будинку на бульварі Данила Галицького пропонують місцевій владі облаштувати став по руслу річки Рудка. Жителі готові долучитись до проєкту і фінансово: кожен дасть кошти у розмірі 1000 гривень.

Став пропонують назвати на честь ріки – «Рудкий».

- Пропонуємо для мешканців багатоквартирних будинків східної частини міста Тернопіль створити громадський став «РУДКИЙ» по руслу річки Рудка. Просимо став обладнати для культурного відпочинку інфраструктурою на зразок набережної Тернопільського ставу та Гідропарку. Бажаємо щодня спостерігати екосистему парку «Національного відродження» популяції тварин, птахів і риб, - йдеться у петиції.

Крім того, автор документу зазначив, що мерія спрямовує всі кошти на підтримку культурного відпочинку у парк Тараса Шевченка, але для жителів Східного масиву – це далеко.

- Ми бачимо, що міська мерія спрямовує всі кошти на облаштування культурного відпочинку у парк Тараса Шевченка на березі Тернопільського ставу – це західна частина міста відносно центру. Для нас – мешканців протилежної частини міста Східного масиву - це надзвичайно далеко. Швидкі темпи урбанізації населення в 2020 році утворили транспортні пробки. Ми, мешканці східної частини міста, не можемо швидко і зручно скористатися засобами культурного відпочинку у західній частині міста. Найближча водойма для відпочинку знаходиться на відстані 3,5 км від нас – це дуже далеко і не логічно, - написав Анатолій Кулик.

Поки петиція набрала 10 голосів із 300 необхідних. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео