У Чорткові перепоховали останки з 15 могил

IMG_3077

Сьогодні, 25 вересня, на центральному міському кладовищі, що на вул. Степана Бандери, перепоховали останки з 15 могил, які виявили під час спорудження меморіального комплексу з нагоди 100-річчя Чортківської офензиви.

Під час відзначення 99-річчя Чортківської офензиви (16 червня 2018) голова Тернопільської, а також заступники голів Львівської та Івано-Франківської обласних державних адміністрацій підписали меморандум про спільне відзначення 100-річчя Чортківської офензиви, що передбачало, зокрема, будівництво меморіального комплексу, приуроченого легендарній наступальній операції.

Вже у липні цього року розпочалось будівництво комплексу, втім робітники майже відразу ж натрапили на людські останки. Як виявилось згодом, найімовірніше, скелети належать в’язням післявоєнного періоду ХХ століття (40-50-ті роки). Про це заявила антрополог Ольга Мінейко.

Сьогоднішнє перепоховання проходило за участі представників міської та районної влади, духовенства, чортків’ян. Всечесні отці різних конфесій відслужили поминальну панахиду, а присутні запалили поминальні лампадки.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео