У місті на Тернопільщині забули не тільки верблюда, але ще й ламу?

24796555_1772543202764237_5325836328446665061_n

Нещодавно ТЕРЕН писав про верблюда, якого забули у Хоросткові, що на Тернопільщині. Тепер виявляється, що там проживає не лише верблюд, а й лама. Така ситуація уже набула розголосу і поза межами Тернопільщини, тож, борці за права тварин пропонують спосіб вирішення проблеми.

Так, нещодавно у Хоросткові гастролював цирк. Після завершення туру циркові мандрівники залишили перезимувати верблюда просто посеред стадіону. Як пояснив міський голова, циркачі начебто домовилися із місцевими жителями, що верблюд і лама перезимували у їхньому місті.

У нас на стадіоні виступав грузинський цирк. Коли у них закінчився останній захід сезону, вони домовилися з місцевим підприємцем, щоб залишити у нього перезимувати верблюда та ламу. Проте, через відлигу на стадіоні утворилося сильне болото, тому забрати звідти тварин неможливо. Зі стадіону зараз важко виїхати. Вантажівка перериє весь стадіон. Як тільки погода покращиться, ми перевеземо тварину, - пояснює міський голова Степан Гладун.

Проте, населення обуренні та вважають таку поведінку просто знущання над тваринами.

Маємо підтвердження від господарства в Житомирській області і від «Фельдман Екопарку» в Харкові про готовність прийняти тварину до себе, - пише київський активіст Олександр Тодорчук.

Фото з мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео