Дарія Шевченко

У Тернополі демонтують ще не один пішохідний перехід

Від початку 2019 року на дорогах Тернополя та за його межами трапилось чимало ДТП. Про це повідомили в Управлінні патрульної поліції області. За інформацією, часто аварії трапляються за участі пішоходів. Як зазначив начальник відділу безпеки дорожнього руху Андрій Петрук, аби убезпечити людей, вони прийняли рішення змістити кілька пішохідних переходів.

Зокрема, вже демонтовано перехід на проспекті Степана Бандери та біля «Chicken hut» на вулиці Пирогова. У планах також забрати пішохідну ділянку на вулиці 15 Квітня біля готельно-ресторанного комплексу «Диканька» та на вулиці Микулинецькій. Поліцейські сказали, що такі заходи роблять для того, щоб великий потік транспорту не створював корків кожного разу, коли зупинявся перед пішохідним переходом.

На цих ділянках люди не переходять дорогу на світлофорі, хоча він там близько біля пішохідного переходу. Коли спрацьовує світлофорний об’єкт, водії вкотре зупиняються і таким чином утворюється створюється затор, підкреслив начальник Управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Крім того, працівники відділу безпеки дорожнього руху часто відправляють повідомлення до міської ради з пропозицією збільшити кількість паркувальних місць, оскільки порушень правил стоянок у місці вистачає. Вирішити цю проблему можна облаштуванням парковок.

У нашому місті кількість транспорту збільшилася, а кількість паркувальних місць залишилась така ж сама. Крім того, вона ще й зменшується за рахунок будівництва офісів та інших підприємств. Зараз у нас розглядається проект, який спрямований на облаштування парковок по вулиці Замковій біля пологового. Також ми плануємо на перехресті вулиць Крушельницької та Чехова забрати зеленої зони від 1,5 до 2 метрів. Таким чином збільшаться місця для паркування, зазначив Андрій Петрук.

Усе заплановане мають виконати у 2020 році.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео