Дарія Шевченко

Волонтерки з Тернопільщини придбали автомобілі для українських захисників

Позашляховики служитимуть військовим у виконанні бойових завдань.

Після нещодавньої зустрічі об'єднання жінок Тернопільщини, яке сформувалось на базі Координаційного штабу підтримки оборони України, волонтерки Уляна Хом‘як та Наталія Онишків взялися за пошук автівок для українських військових.

Друзі в Швейцарії допомогли їм підібрати необхідний транспорт. Уляна і Наталія придбали автівки за власні кошти і привезли в Україну. Один позашляховик Наталія вже доправила на передову для 72-ої бригади Чорних запорожців, другий майстри фарбують, і згодом Уляна передасть 44-ій тернопільській бригаді.

Від початку війни ми організовуємо різні благодійні акції, працюємо на складах, шукаємо іноземних благодійників, щоб спільно підтримувати наших військових, а також людей, які в зоні бойових дій, і внутрішньо переміщених осіб. Дізнавшись про потребу в автомобілях на передову, ми з Наталею Онишків вирішили зробити від себе внесок. Українці, які мешкають у Швейцарії, допомогли нам зорієнтуватися на автомобільному ринку. Без їхньої допомоги було б складно. Дорога була важкою, ми з Наталею подолали за кермом майже дві тисячі кілометрів, але щасливі від того, що можемо допомогти українським воїнам побороти ворога,- сказала Уляна Хом’як.

Нагадаємо, що волонтерки активно підтримують захисників та практично щотижня відвозять їм допомогу на передову.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео