Віра Олександрович

Воякам-добровольцям на Тернопіллі допомагатимуть своїми силами (фото, відео)

osnovne

Поки на загальнодержавному рівні вояків-добровольців визнати учасниками бойових дій зі всіма відповідними соціальними гарантіями - не готові, на Тернопіллі вирішили це робити у міру власних сил і можливостей.

Документи від жителів краю, які добровільно брали участь у військових діях у зоні АТО, почнуть приймати уже завтра, 20 жовтня.

[embed]https://youtu.be/h_1dmvijvGY[/embed]

Нагадаємо, на сесії обласної ради 31 травня депутати одноголосно підтримали рішення про визнання вояків-добровольців учасниками бойових дій (про це читайте ТУТ і ТУТ прим.). Після цього обласна влада ініціювала подальші кроки, пояснює гуманітарний заступник голови обласної держадміністрації Юрій Юрик.

[embed]https://youtu.be/ZEfZOBKannE[/embed]

Комісію із визнання і встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції (АТО) створили при обласній держадміністрації. До її складу входять представники обласної держадміністрації, обласної ради, їхніх структурних підрозділів, а також представники громадських організацій. Із переліком документів, необхідних для подачі, присутніх ознайомив директор обласного департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.

2
2

[embed]https://youtu.be/zk7yL0NJYmw[/embed]

Позитивно про такий крок із боку влади висловилися як представники громадських організацій, які захищають інтереси вояків, так і самі добровольці. Вони висловили сподівання на те, що у парламенті незабаром ухвалять Закон, який урівняє добровольців із вояками Збройних Сил України.

[embed]https://youtu.be/WDF8KrL5gKQ[/embed] [embed]https://youtu.be/cTkb0QfdGAw[/embed]

До слова, добровольці, які отримають відповідний статус на Тернопіллі, матимуть ті ж пільги і отримуватимуть таку ж допомогу, як вояки АТО, які служили в лавах ЗСУ. Але йдеться лише про місцеві програми і передбачені ними витрати. Втім, саме посвідчення вояка-добровольця учасника бойових дій у Тернополі намагалися робити максимально схожим на діючу посвідку звичайного бійця. Щоб згодом воякам знову не довелося збирати пакет документів і проходити всі кабінети.

[embed]https://youtu.be/8seLqJ9HwMo[/embed]

Отже, уже завтра, 20 жовтня, добровольців чекатимуть у каб. №246, на 2-му поверсі будівлі облради, що за адресою: Тернопіль, вул. Грушевського, 8. Документи (див. довідку – прим.) прийматиме Ірина Василівна Теслюк. Контактний номер телефону – 097-851-57-70. Комісія засідатиме – по мірі отримання документів, аби не затримувати процес.

Фото і відео автора

3
3

Довідка. Для визнання та встановлення статусу учасника - добровольця антитерористичної операції заявникам необхідно подати у департамент соціального захисту населення облдержадміністрації документи: заяву встановленого зразка; дві фотокартки 3x4; паспорт (копія); довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (копія); висновок місцевої громадської організації щодо участі у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, завірений підписом та печаткою; документи, видані добровольчими формуваннями, в яких перебували чи перебувають заявники; виписки лікувальних закладів про отриманні поранення під час участі в захисті територіальної цілісності України; інші матеріали, які підтверджують участь у захисті територіальної цілісності на сході Української держави у складі добровольчого формування (фото-, відеоматеріали, показання свідків тощо).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео