Оксана Бучко

Є запитання щодо земельної реформи - проконсультують фахівці бюро правової допомоги на Тернопільщині

social-defoult

Тернополяни нещодавно мали змогу більше ознайомитися із роботою системи безоплатної правової допомоги під час престуру у Запоріжжі. Як відомо, по свій Україні працюють понад 400 бюро правової допомоги, які надають правові консультації усім, хто до них звертається. Також спеціалісти проводять активну правопросвітницьку роботу, посилюючи таким чином правову спроможність своїх територіальних громад.

Також система БПД проводить тісну співпрацю з новоутвореними територіальними громадами, що дозволяє отримувати додаткові доходи в бюджет ОТГ. Громадяни на території всієї України мають можливість отримати на безоплатній основі первинну та вторинну правовому допомогу по місцю проживання. Одним із основних завдань бюро правової допомоги є правопросвітництво у територіальних громадах, надання правових інформацій, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру. Координаційний центр за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України 23-24 вересня 2021 року організував престур у м.Запоріжжі, метою якого було продемонструвати роботу системи надання безоплатної правової допомоги у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів. Запорізький Регіональний центр поширює свою діяльність на територію Донецької та Запорізокої областей. На території області надають правову допомогу 3 місцеві центри та 17 відділів бюро правової допомоги. Тож серед актуальних питань підняли питання про реалізацію земельної реформи у Таврійській об’єднаній територіальній громаді та співпрацю з системою надання безоплатної правової допомоги Запорізької області. Про це розповів сільський голова Микола Свириденко. За його словами, земельна реформа дозволить жителям села стати більш привабливими для співпраці з інвесторами, покращити соціальні доходи селян, сприятиме зростанню наповненості дохідної частини бюджету як ОТГ, так і держави. Це дозволить підсилити розвиток фермерства та дрібного виробництва на селі та в ОТГ, що акумулюватиме певні ресурси на покращення інфраструктури ОТГ (сільські дороги, школи, садочки, лікарні), встановить ринкові, а не комерційні ціни на землю, фінансуватиме не лише захищені статті бюджету, але й використовуватиме кошти на розвиток ОТГ.

Система надання безоплатної правової допомоги працює для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права, звернутись можна за єдиним безкоштовним телефоном 0 800 213 103. У Тернопільської області можна скористатись безоплатною правовою допомогою, звернувшись у бюро правової допомоги під юрисдикцією місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Кременецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Збаразьке бюро правової допомоги; Зборівське бюро правової допомоги; Лановецьке бюро правової допомоги; Шумське бюро правової допомоги. Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Бережанське бюро правової допомоги; Козівське бюро правової допомоги; Підволочиське бюро правової допомоги; Підгаєцьке бюро правової допомоги; Теребовлянське бюро правової допомоги. Чортківськиймісцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Бучацьке бюро правової допомоги; Борщівське бюро правової допомоги; Гусятинське бюро правової допомоги; Заліщицьке бюро правової допомоги; Монастириське бюро правової допомоги. Фото БПД

Вибір читачів за тиждень

Відео