Орест Сарматський

Агро-новини 28 березня

бер28

Вінниччина стала першою за обсягами виробництва валової продукції с/г

За інформацією, наданою Головним управлінням статистики Вінницької області, темп виробництва валової продукції сільського господарства (в постійних цінах 2010 р.) за січень-лютий 2017 р. становив 93,3%. Серед регіонів України Вінниччина посіла перше місце за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства, друге місце у розрахунку на одну особу та 19-те місце за темпом виробництва валової продукції, йдеться на сайті Вінницької ОДА.

2801
2801

За перші два місяці 2017 р. господарствами всіх категорій Вінниччини було реалізовано на забій худоби та птиці в живій вазі 70,7 тис. т, вироблено 105,6 тис. т молока всіх видів та отримано 120,2 млн шт. яєць від всіх видів птиці. Серед областей України Вінницька область займає перше місце за обсягом виробництва м’яса, друге – за обсягом виробництва молока, та п’яте – за обсягом виробництва яєць.

На Миколаївщині закладуть 250 га садів

На виконання доручення Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо земельних ділянок, які можуть бути придатними для закладки багаторічних насаджень — садів, ягідників для виробництва органічної продукції, на території Миколаївщини підібрано 6 земельних ділянок.

Їхня загальна площа складає близько 250 га, повідомили на сайті Миколаївської ОДА.

Земельні наділи розташовані у Баштанському, Вітовському, Веселинівському та Вознесенському районах. Території повністю відповідають заявленим критеріям Держгеокадастру.

2802
2802

Як повідомляє Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, вказані земельні ділянки сільськогосподарського призначення включено до переліку об’єктів, право оренди яких буде реалізовано шляхом проведення аукціону.

Підготовчі роботи та проведення аукціону планують здійснити впродовж 2017 року.

Кукурудза, яка зимувала на полях, небезпечна для птахівництва — думка

Поки кукурудза зимувала на полях, її зерно було уражене пліснявими грибками й тепер у якості корму може стати загрозою для птахів.

В Україні в деяких господарствах продовжують збирати врожай «озимої» кукурудзи.

На грудень 2016 року, за даними Мінагропроду, на полях ще лишалось близько півмільйона гектарів насаджень.

2803
2803

Зерно кукурудзи, яка перезимувала на полях, може бути небезпечним, якщо його використовувати у годівлі птахів, стверджують науковці із Державної дослідної станції птахівництва НААН, яка знаходиться у селищі Бірки на Харківщині.

«Поки кукурудза зимувала на полях, її зерно, в більшості випадків, було уражене пліснявими грибками, тобто, воно нині уражене мікотоксинами. Якщо воно потрапить у пташиний корм, то нічого доброго можна не чекати. Якщо в організм курей, гусей, індиків з такою їжею потрапляє дуже багато токсинів, вони можуть не лише захворіти, а й загинути. До того ж, продуктивність птахів, які вживали заражене мікотоксинами зерно, завжди знижується. Тому у нас на станції обов’язково проводять аналізи кормів, визначають наявність у них токсинів та інші характеристики», — розповідає директор Державної дослідної станції птахівництва НААН Олександр Терещенко.

Вибір читачів за тиждень

Відео