Орест Сарматський

Українці їдять вдвічі менше м'яса, ніж європейці (агро-новини)

unnamed (8)

Українці витрачають на їжу близько 55% своїх доходів. Витрати на м’ясні продукти складають 22,5% від мінімального продуктового кошика.

Про це розповів директор громадської організації «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин, передає UBR.

unnamed (10)
unnamed (10)

«При цьому українці їдять мало не вдвічі менше м’яса, ніж європейці, — 52-53 кг на рік проти 80 кг в ЄС», — говорить експерт.

Олег Пендзин також озвучив прогноз, що в травні ціни на м’ясо зростуть приблизно на 5-7%.

«Однак треба пам’ятати, що поголів’я великої рогатої худоби продовжує скорочуватися швидкими темпами і в певний момент дефіцит сировини призведе до значного зростання цін. Поки ситуація прогнозована, і ми не очікуємо істотних змін», — говорить він.

Для довідки: у квітні поточного року яловичина подорожчала на 2,5%, або 2,4 грн. Середня вартість кілограма цього м’яса — майже 100 грн/кг. За рік вона збільшилася майже на 19% (до квітня 2016 р.). Свинина дорожчала швидше: на 7,3% (на 5,6 грн) — до 82 грн/кг. За рік середній цінник зріс на 12%. М’ясо птиці (середня ціна 43,6 грн/кг) подорожчало в квітні на 2,8%, або на 1,2 грн, а за рік — на ті ж 12%.

С/г виробники підняли ціну своєї продукції на 11%

Продукція рослинництва подорожчала на 8,5%, а тваринництва — на 23,4%.

Продукція рослинництва з початку року подорожчала на 8,5%, а тваринництва — на 23,4%, повідомляє УНІАН.

unnamed (11)
unnamed (11)

Середні ціни реалізації аграрної продукції сільгосппідприємствами України у січні-квітні 2017 р. зросли на 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 р.

Продукція рослинництва подорожчала на 8,5%, а тваринництва — на 23,4%.

У квітні ціна на сільгосппродукцію зросла на 2,3%, порівняно з березнем 2017 р. Продукція рослинництва піднялася в ціні на 2,6%, а тваринництва — на 0,3%.

У порівнянні з квітнем 2016 р. у квітні цього року середні ціни зросли на 11,2%.

Одноосібники на Буковині просять підтримки влади в пошуку ринку збуту

Аграрії Буковини шукають нові ринки збуту своєї продукції.

У с. Перебиківці Чернівецької області сільгоспвиробники звернулися до місцевого департаменту АПР з проханням сприяти пошуку нових ринків збутувиробленої ними продукції, повідомили на сайті Чернівецької ОДА.

unnamed (12)
unnamed (12)

Селяни об’єднали паї з присадибними ділянками і зараз ведуть на них власне сільськогосподарське виробництво.

Господарства населення обробляють близько 1 тис. га землі, на яких вирощується білокачанна, пекінська та цвітна капуста різних сортів, помідори, огірки, перець та морква на крапельному поливі.

Процес сільськогосподарського виробництва складається із вирощування розсади та на її основі готової продукції. За рахунок власних коштів збудовані теплиці та овочесховища.

На даний час рання капусту та огірки селяни вже реалізують на ринку «Верхній» у м. Чернівці.

Основні ринки збуту продукції — ринок «Верхній» м. Чернівці, ринок «Шувар» м. Львів та ринки Республіки Білорусії та Молдови.

Вибір читачів за тиждень

Відео