Студенти Тернополя, що проживають в гуртожитках, мають право на цілодобовий вхід до них

Stop-Squeaky-Door-Hinges-Step-13

Студенти вищих навчальних закладів України у будь-який час доби мають право на вільний доступ до гуртожитків, у яких мешкають. Про це йдеться у листі Громадської організації «Українська асоціація студентів», яке опублікувало Міністерство освіти і науки, передає Громадське.

Чинними законами України не передбачено будь-яких обмежень стосовно користування студентами-мешканцями гуртожитків своїм житловим приміщенням у певний час доби. Щоправда, у деяких гуртожитках тернополя цей закон ігнорують.

- У нас комендант строгий… у нього свої закони і правила,  - розповідає Наталія В., студентка одного ВНЗ Тернополя. – У другому гуртожитку впускають, хоч і «з скрипом», а у нас з цим дуже тяжко. Не хочеш псувати собі нерви, краще ночуй у друзів або ж приходь вчасно.

Це регулює закон України «Про освіту», де частина «Про вищу освіту» передбачає таке право для мешканців гуртожитків.

- Вважаємо неприпустимим встановлення вимог стосовно обов’язкового запису причин запізнення у спеціальні журнали або подання пояснювальних записок за такими фактами і подальшим їх розглядом адміністрацією ВНЗ, — йдеться у листі.

Також наголошується, що незаконними є безпідставні виселення з гуртожитків, а також залучення їх мешканців до примусових робіт, а також прибирання та іншого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео