Житель Тернопільщини на власному подвір'ї зберігав небезпечні предмети

f1-2

Гранату Ф-1 та артилерійський снаряд 76 мм на власному подвір'ї зберігав житель Зборівщини. Вибухонебезпечні предмети побачили сусіди - і відразу повідомили про них на лінію «102».

На місце події виїжджали експерти. Власник заборонених предметів зізнався, що свого часу виготовив металошукач. Випробовував його на полі неподалік власного господарства. Саме там, переконує чоловік, він і викопав гранату та снаряд. Вибухотехніки повідомили, що предмети належать до часів Другої світової війни. Їх знешкодять у спеціально відведеному місці, пише dosie102.te.ua.

Даний факт працівники відділення поліції №2 (м. Зборів) внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліцейські наголошують, що зберігати вибухонебезпечні предмети заборонено. Не можна й наближатися до таких предметів, брати їх до рук, розбирати чи кидати у вогонь. Про небезпечну знахідку необхідно негайно повідомити поліцейським і рятувальникам.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео