Дмитро Підручний отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня (відео)

1

Як уже писав «Терен», 2019 рік став для тернопільського спортсмена доленосним. Біатлоніст виграв чемпіонат світу, став головною спортивною сенсацією року, а також отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Проте, спочатку через відсутність на змаганнях, а потім - через пандемію, так і не зміг забрати нагороду. Вручили її тернополянину лише сьогодні, 20 липня.

На нагородженні, окрім Дмитра Підручного та Володимира Труша, очільника Тернопільської області, також був присутнім начальник Головного управління Нацполіції області, керівник тернопільського осередку ФСТ «Динамо» Олександр Богомол.

- Це перший українець, який став чемпіоном світу з біатлону, - коментує Володимир Труш. - Нам дуже приємно, що Дмитро Підручний - саме уродженець Тернопільщини. Й саме на рідній землі юнак розпочинав спортивну діяльність. Бажаємо йому лише перемог та ще більших звитяг.

Прокоментував маленьку перемогу й сам Дмитро:

- Менш, як рік тому, мені цю нагороду присвоїв Президент. Це були неймовірні відчуття. Однак, зізнаюся, коли тримаєш орден у руках, земля тікає з-під ніг... Для мене - це велика честь. Буду надалі представляти Україну, старатимуся з усіх сил, аби наш гімн звучав на світових аренах, а звитяг майорів над міжнародними стадіонами.

FB_IMG_1595267685336
FB_IMG_1595267685336

Своєю чергою, Олександр Богомол акцентував увагу на спортивному осередку, який базується в нашій області:

- У нас є все, аби виховати не одне покоління чемпіонів.

Нагадаю, Дмитро Підручний у новому для себе виді спорту став п'ятим. До Тернополя повертаються матчі Прем’єр-Ліги. Тернопільські спортсмени не поїдуть на літній чемпіонат світу. На Тернопільщині ігнорують дозволи ФІФА та УАФ. БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу. Тернопільські спортсмени показали, як готуються до чемпіонату світу та олімпійських ігор 2022. Тернопільські футболісти можуть одночасно грати за три клуби. Тернопільські волейболістки стали чемпіонами УкраїниЗа тернопільську команду гратиме учасник Ліги Європи. Дмитро Підручний заліз до Мартена Фуркада через вікно. Дмитро Підручний вдруге став чемпіоном Європи. Тернопільський спортсмен розповів про легальний допінг. Тернопільських футболістів перевіряють на коронавірус. Тернопільська чемпіонка змінила тренера. Дмитро Забірченко прокоментував участь БК «Тернопіль» у Суперлізі. Дмитро Підручний розповів про створення найкращого стадіону світу. Юний тернополянин представляє два футбольні клуби. У гравців тернопільської «Ниви» коронавірус не підтвердився. Клуб активно готується до сезону. БК «Тернопіль» поповнився трьома гравцями. Підгрушна та Підручний прокоментували завершення кар'єри Фуркада і Макаряйнен. Олена Підгрушна розповіла про викривлення фактів журналістами.

Фото, відео зі сторінки ОДА у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео