«Замінити можна будь-кого, навіть легенду», - Підгрушна та Підручний прокоментували завершення кар'єри Фуркада і Макаряйнен

pre-pre-biatlon-bolshie-hrustalnye-shary-zavoevali-furkad-i-makarajnen-emotsionalnye-fotografii-kanal-24

Наприкінці сезону 2019/2020 стався направду переломний момент в історії біатлону. Так, дві живі легенди - Мартен Фуркад та Кайса Макаряйнен - повідомили про завершення кар'єри.

Колеги по цеху висловили біатлоністам подяку за кращі роки та змагальну напругу, а також поділилися своїми думками про ситуацію. Прокоментували подію і два тернопільські чемпіони - Дмитро Підручний та Олена Підгрушна.

- Завжди ми говоримо, що незамінних людей немає. Колись теж саме стосувалося Бьорндалена - пішов він і яскраво світила зірка Фуркада. Зараз піде він, буде феєрія Бьо або таких спортсменів, які з'являться після нього. Те ж саме у дівчат. Це - біатлон, він активний, розвивається, змінюється. Зараз, навпаки, дивно, що кілька таких вікових спортсменів затрималося. Коли відкриваємо стартовий протокол і бачимо, що там в основному всі дев'яностих років народження, то вже навіть ми, зі своїх вісімдесятих, почуваємося старими, - сміється капітан жіночої збірної. - Хоча нас ще досить багато. Проте, як уже зазначалося, замінити можна будь-кого, навіть легенду. Питання у тому, хто посяде їхнє місце не лише в командах, але й у лідерстві.

Схожої думки й Дмитро Підручний.

- Завершення кар'єри для спортсмена - це лише питання часу. Знаю, у Мартена були проблеми зі здоров'ям, які далися взнаки під час минулого сезону. Він ще міг виступати, але захотів піти красиво. Це його право, за це його поважаю не лише я, але й усі колеги та вболівальники. Мартен - неймовірний спортсмен з величезною силою волі та самодисципліною... Я радий, що у свій час змагався з такою легендою, виборюючи шанс на перемогу.

Нагадаю, Дмитро Підручний у новому для себе виді спорту став п'ятим. До Тернополя повертаються матчі Прем’єр-Ліги. Тернопільські спортсмени не поїдуть на літній чемпіонат світу. На Тернопільщині ігнорують дозволи ФІФА та УАФ. БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу. Тернопільські спортсмени показали, як готуються до чемпіонату світу та олімпійських ігор 2022. Тернопільські футболісти можуть одночасно грати за три клуби. Тернопільські волейболістки стали чемпіонами УкраїниЗа тернопільську команду гратиме учасник Ліги Європи. Дмитро Підручний заліз до Мартена Фуркада через вікно. Дмитро Підручний вдруге став чемпіоном Європи. Тернопільський спортсмен розповів про легальний допінг. Тернопільських футболістів перевіряють на коронавірус. Тернопільська чемпіонка змінила тренера. Дмитро Забірченко прокоментував участь БК «Тернопіль» у Суперлізі. Дмитро Підручний розповів про створення найкращого стадіону світу. Юний тернополянин представляє два футбольні клуби. У гравців тернопільської «Ниви» коронавірус не підтвердився. Клуб активно готується до сезону. БК «Тернопіль» поповнився трьома гравцями.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео