До Тернополя на першу презентацію з’їхалися письменники, які мешкають по обидва боки Збруча (фоторепортаж)

2

До Тернополя на першу презентацію збірки «Різдво через Збруч» з’їхалися письменники з різних міст.

Над написанням цієї збірки працювало сім авторів, кожен із них розповідав про свій бік Збруча. Про Поділля розповідають автори із Кам’янця-Подільського – укладачка збірки Лора Підгірна, Віоліна Ситнік та Андрій Павловський. А про Галичину – автори із Тернополя (Олег Вітвіцький, Софія Пасічник), про Івано-Франківськ (Ольга Деркачова), про Теребовлю (Наталка Михно).

- Ідея книжки виникла ще 2 роки назад, коли ми з різними авторами їздили один до одного на мистецькі події через Збруч. І з того моменту, в нас виникла ідея сформувати збірку короткої прози авторів, які мешкають по обидва боки Збруча, - розповідає укладач збірки Лора Підгірна.

За словами авторів, у цій збірці кожен знайде для себе історію, від любовних до повстанських оповідань та навіть дитячих. Також це буде цікаво і для господинь, адже автори зібрали «Стравопис через Збруч», у якому є рецепти страв, якими здавна зустрічають свято на заході нашої держави.

1
1

Тернополянка, Софія Пасічник розповіла цікаву передісторію про свого головного героя в оповіданні.

- Моя тематика дуже душевної, світлої та затишної казочки. Читацька аудиторія цієї повісті може бути як для дітей, так і для дорослих. Ця казка має свій філософський зміст і навіть трішки містичний. Я настільки перейнялася історією і міцністю духу героя Небесної Сотні Устима Голоднюка, що вирішила назвати тим самим іменем свого головного героя, - розповідає Софія Пасічник.

У формі короткої прози автори зможуть допомогти читачеві відчути багатогранність Різдва.

3
3

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео