Ростислав Фук

Мешканці Тернополя подали звернення про пошкодження майна внаслідок обстрілу

У місті створили спеціальну комісію, що оцінює збитки

Чотири звернення від тернополян про пошкодження майна отримала спеціальна комісія, що оцінює збитки внаслідок обстрілу міста 20 серпня. Про це Терену повідомила речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

За її словами, про пошкодження повідомили жителі приватного будинку, багатоповерхівки, приватний підприємець, а також саме підприємство, на якому виникла пожежа.

Деталей поки не має, комісія ще працює, – каже Зварич.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. На щастя, ніхто не постраждав. Загалом займання гасили 12 годин майже 100 рятувальників. Станом на 14:40 пожежу вдалось ліквідувати. Внаслідок пожежі у місті зберігається перевищення окремих показників якості повітря. Зокрема, станом на 16:00 20 серпня спостерігалося перевищення гранично-допустимої концентрації вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі в Тернополі. Станом 19:00-21:45 показники вказували на незначне збільшення концентрації хлору в повітрі в мікрорайоні «Новий Світ» та суттєве зниження на інших напрямках. 

Як писав Терен, станом на 10:30 21 серпня за результатами розрахунків досі спостерігається перевищення вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі на території міста.

Читайте також: Чи можна купатися у Тернопільському ставі після масштабної пожежі

Фото: Суспільне Тернопіль

Вибір читачів за тиждень

Відео