Віра Олександрович

Проблему передачі лікарень на баланс громад піднімуть у Тернопільському районі

Основне (1)

Сесія Тернопільської районної ради 8-го скликання відбудеться завтра, 26 січня. За розпорядженням голови органу місцевого самоврядування Віктора Козорога, депутати мають зібратися о 10-й годині в приміщенні залу засідань, що у Тернополі, на майдані Перемоги, 1. 

Нагадаємо, попереднє засідання районної ради відбулося лише 15 січня. На ньому прийняли важливе звернення до керівництва країни – про тарифну політику. Цього разу обранці краян планують розглянути близько 13-ти питань. Всі вони – так звані робочі. До того ж, серед них багато – гострих і болючих.

– Зокрема, у порядку денному будуть важливі пункти про роботу районної ради, – каже Віктор Козорог. – У переліку також – звіти про фінансову-господарську діяльність підприємств, затвердження фінансових уточнених планів комунальних підприємств, а також – про виконання районних бюджетів та інше. 

Порядок_денний
Порядок_денний

Як повідомили на сторінці Тернопільської районної ради у соціальній мережі «Фейсбук» напередодні відбулися засідання профільних комісій. Зокрема, 21 січня провели свої засідання комісії з питань земельних відносин і сталого природокористування, з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, а також – з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

– Представники комісій розглядали та узгоджували ряд сесійних питань, – уточнює Віктор Козорог. – Так, на бюджетній комісії йшлося про фінансування комунальних закладів Тернопільського району, а медична комісія розглядала проблему передачі комунальних лікарень на баланс громад. Натомість на засіданні земельної комісії вирішували питання спеціальних дозволів на розроблення документації.

До речі, голова Тернопільської районної ради дійсно переймається нині проблемами, які спричинила децентралізація. Їх і намагатимуться розв’язати найближчим часом.

– Ми хочемо максимально працевлаштувати працівників, які підпадуть під скорочення в апаратах районних рад, – зазначає Віктор Козорог. – Ведемо перемовини з представниками громади, щоб спеціалісти отримали роботу. Бачимо, що у районних адміністраціях – подібна картина, адже близько 2/3 штату працівників РДА теж підуть під скорочення. Відповідно, законодавець мав би подумати, що в період локдауну, пандемії і, на додачу, – опалювального сезону та часу, на який припало підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, люди мають мати роботу і прибуток. 

Пан Козорог впевнений, що процес реформування у районах можна було почати у березні-квітні. Чи погодяться із ним колеги із фракцій, побачимо під час засідання уже завтра.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео