Віра Олександрович

Тернопільщина: чому в обласній раді 5 червня буде гаряче (документи)

ОДА2_n

Третє пленарне засідання 8-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться аж у вівторок, 5 червня. Нагадаємо, попереднього разу депутати збиралися ще у березні.

Отже, розпорядження про скликання засідання нещодавно підписав голова обласної ради Віктор Овчарук. Розпочати роботу планують традиційно о 10 годині у приміщенні конференц-зали, що на вулиці Грушевського, 8.

Інтрига – не в робочих питаннях сесії обласної ради

На розгляд обласних депутатів, як повідомляє сайт найвищого представницького органу краю, винесуть насамперед такі питання: «Звіт про виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку Тернопільської області на 2017 рік» (саме цим 28 березня засідання і закінчили, бо у залі вже не було голови ОДА і одночасно депутата Степана Барни, а колеги дуже хотіли послухати саме його – прим.), а також «Про аналогічну програму на 2018 рік».

Окрім того, обранці краян мають намір заслухати звіт про діяльність об’єднаних територіальних громад Тернопілля у минулому році і розглянути низку питань поточної роботи ради. Втім, інтрига засідання – зовсім не в цьому. За конфіденційною інформацією, «Терену» стало відомо, що це засідання може стати не менш «гарячим», ніж попереднє. Річ у тім, що пристрасті навколо Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. І. Ґерети – не згасли (про причину конфлікту читайте ТУТприм.). Навіть недавнє рішення Тернопільської міської ради про злиття цього закладу із Тернопільською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №21 не зменшило запал захисників «дітища Ігоря Ґерети» зберегти заклад у тому форматі, в якому він працював досі (про це докладно - ТУТ).

«Розлам» у позиціях стався просто за столом президії

Причому «розлам» у позиціях щодо цього питання стався просто за столом президії обласної ради. Адже перший заступник голови облради Василь Деревляний подав до суду позовну заяву із конкретними вимогами. Зокрема, він попросив визнати протиправним і скасувати рішення сесії Тернопільської обласної ради від 28.03.2018 р. за №930 «Про реорганізацію шляхом злиття Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. І. Ґерети і Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 Тернопільської міської ради Тернопільської області у спеціалізовану школу мистецтв ім. І. Ґерети Тернопільської міської ради». Окрім того, розглянути цю справу Василь Деревляний вимагає за правилами спрощеного позовного провадження (із повним текстом позовної заяви можна ознайомитися нижче – на фото зі сторінки Василя Деревляного у «Фейсбук»).

Президія2
Президія2

До того ж, новини із прокуратури отримали і самі активісти захисту школи. Так, Надія Прийдун на своїй сторінці у «Фейсбук» 3 травня написала (цитуємо): «Сьогодні отримала відповідь із обласної прокуратури стосовно неправомірно прийнятого рішення Тернопільської обласної ради від 28 березня 2018 р. І хочу порадіти за всіх нас - батьків, вчителів і дітей. Нарешті «крига почала топитися», адже 2.05.2018 р. Тернопільська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом підробки рішення 8-ї сесії Тернопільської обласної ради №930 від 28.03.2018 р. «Про реорганізацію шляхом злиття Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Ґерети і Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 Тернопільської міської ради Тернопільської області у спеціалізовану школу мистецтв імені Ігоря Ґерети Тернопільської міської ради» за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

Лист_прокуратура
Лист_прокуратура

Прийдун
Прийдун

Це - тільки маленька перемога в нашій боротьбі, адже відкриття провадження призупиняє дію рішення і процес реорганізації в частині ліквідації нашої школи…»

Що цікаво, прихильників збереження школи мистецтв підтримували і колишні вояки АТО. Після рішення обласної ради від 28.03.2018 р. вони вважають себе ображеними. Тому теж готові прийти на наступне засідання (як це було минулого разу, читайте ТУТ). Якщо це станеться, у залі дійсно буде гаряче…

Позовна_заява1
Позовна_заява1

Позовна_заява2
Позовна_заява2

Позовна_заява3
Позовна_заява3

Позовна_заява4
Позовна_заява4

Позовна_заява5
Позовна_заява5

Позовна_заява6
Позовна_заява6

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео