Віра Олександрович

Запровадити нові правила розмитнення авто вимагають тернопільські депутати (фото)

Депутати8

Звернення до керівництва держави щодо підтримки законопроектів, покликаних встановити адекватну вартість і правила розмитнення вживаних авто, ухвалили депутати Тернопільської обласної ради 5 липня.

Власне, йшлося про законопроекти №5561 і 5562. Після нетривалого обговорення обранці краян зрозуміли важливість цих документів. Звернення врешті підтримали 35 обранців, присутніх у залі, тобто - одноголосно.

Перед голосуванням голова фракції УКРОП в обласній раді Андрій Цибульський зазначив, що у разі ухвалення зазначених законопроектів у громадян України з’явиться більше можливостей придбати комфортабельний європейський автомобіль.

Вказані законопроекти допоможуть запровадити цивілізовані правила розмитнення автомобілів, – підкреслив Андрій Цибульський. - У них пропонується відійти від екологічних стандартів і жорстко контролювати технічний стан автомобілів, які ввозитимуть із Європи.

Цибульський
Цибульський

Нагадаємо, законопроекти №5561 і 5562 ініціювали народні депутати від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», активісти ГО «Завтра» і спільноти «Вільні люди мають авто». У цих документах йдеться про продовження терміну дії знижених ставок акцизного збору при ввезенні вживаних транспортних засобів до 31.12.2020 року, а також про скасування обмеження щодо відповідності імпортованих авто екологічним вимогам і заміну екостандартів технічним оглядом.

Депутати7
Депутати7

Також на сесії прийняли звернення до керівництва держави щодо підписання Закону "Про амністію у 2016 році і вжиття невідкладних заходів із захисту національних інтересів держави і соціальних прав громадян». Читайте про роботу обласних депутатів – ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео