Віра Олександрович

Запрошувати артистів на новорічні ранки у садочках і школах Тернополя заборонили

Похиляк

Без гостей, без батьків і лише в межах одного колективу (класу чи групи) – саме так у школах і садочках Тернополя проводитимуть цьогоріч новорічні святкові ранки.  

Так вирішили під час засідання оперативного міського штабу із надзвичайних ситуацій. Зокрема, на обмеженнях при проведенні свят наполягала начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. 

- У нас наразі працюють у звичному режимі всі дошкільні навчальні заклади, - каже вона. - У всіх школах міста заняття проводять очно. Станом на сьогодні (3 грудня – прим.) дистанційно навчаються 10 класів. Проте якщо брати до уваги, що 2-3 тижні тому в нас 30 класів навчалися з дому, бачимо, що є зменшення числа хворих.

За її словами, у Тернополі на час проведення засідання Штабу було 17 хворих учнів і 9 вчителів. Натомість у садочках не працювали 4 групи, бо хворіла 1 дитина і 7 працівників навчально-виховних закладів. Саме через це головна освітянка міста висунула пропозицію дозволити провести новорічні святкування у навчальних закладах.

- Проте варто заборонити запрошення творчо-розважальних колективів та інших осіб, які не є працівниками закладу, - наголошує вона. - У тому числі - навіть батьків учнів. Аби святкування відбувалися в межах одного класу чи групи.

Ольга Похиляк також повідомила статистику щодо вакцинації серед освітян, адже педагоги без щеплення мусять бути відсторонені від роботи. Виявилося, що наразі таких 12 осіб. Загалом чисельність вакцинованих серед вчителів уже сягнула 94%.

- Ще 5% педагогів мають одне щеплення, - уточнює Ольга Похиляк. – Окрім того, у садочках в нас вакциновані 99% працівників.

Міський голова Сергій Надал, у свою чергу, додав, що дорослі зможуть бути присутніми на святі, лише в окремих випадках.

- Якщо на розгляд адміністрації шкіл буде необхідність комусь із батьків бути присутнім, можна піти їм на зустріч, - додає він. - Однак за умови, що ці люди будуть вакцинованими і матимуть при собі COVID-документи. Варто враховувати певні особливості щодо кожного садочку.

Крім того, за рішенням Штабу, до та після святкування обов’язково проводитимуть провітрювання приміщень і вологе прибирання із використанням миючих і дезінфікуючих засобів. На цьому особливо наполягали місцеві медики.

Фото зі сторінки Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео